Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Η TEN σπάει τα ρεκόρ την ίδια μέρα με τον Dow Jones!

Tsakos FOX
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE),  Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) έσπασε, στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή 17 Μαΐου, το φράγμα των 30 δολαρίων και έκλεισε στα 30,17 δολάρια, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ για τη μετοχή της.

Εύα Κουτουμάνου

Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα, ρεκόρ σημείωσε και ο Dow Jones καθώς έκλεισε οριακά πάνω από τις 40.000 μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Wall Street αναλυτές φέρεται πως σχολίασαν ότι «ο Τσάκος αποδείχθηκε γουρλής για το NYSE».

Ο Δρ Νικόλαος Τσάκος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ μίλησε στο Fox Business Netwok και στην Λορέν Σιμονέτι, για την πορεία της μετοχής της ΤΕΝ, η οποία πετυχαίνει το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας καθώς και για τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν κάνει σε νέα καράβια.

«Ήμασταν από τις πρώτες εταιρείες μεταφοράς ενέργειας που προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις» επεσήμανε ο Δρ Νικόλαος Τσάκος.

«Τώρα η δομική αλλαγή προκύπτει από τους νέους κανονισμούς για την σταδιακή απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Η ΤΕΝ έχει ως στόχο μέχρι το 2030 ο στόλος της να είναι πράσινος. Ήδη μέσα στο 2024 παραλάβαμε έξι πλοία φιλικά στο περιβάλλον-eco friendly και μέσα στο Μάιο θα παραλάβουμε άλλο ένα, το 7ο. Και συνεχίζουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας εφοπλιστής.

Υπενθυμίζουμε πως η ΤΕΝ έχει επενδύσει ήδη ένα δισεκατομμύριο δολάρια για ναυπηγήσεις και αγορές νέων πλοίων ενώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα επενδύσει άλλο ένα δισεκατομμύριο προς αυτή την κατεύθυνση.