Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ξεφούσκωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών - Μοχλός για την αγορά συνεχίζει να είναι η κίνηση της Eurobank ενώ μπαίνει στο «παιχνίδι» και η Optima Bank

χρηματιστηριο αθηνων

Μέχρι τις 1.240 μονάδες κατάφερε να φτάσει ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, Δευτέρα, προτού προσγειωθεί απότομα στη συνέχεια, χάνοντας εν τέλει και το θετικό πρόσημο στις δημοπρασίες.

HDN Newsroom

Οι τράπεζες συνέχισαν να δίνουν ρυθμό και να κρατούν την αγορά, παρά το profit taking που προέκυψε στα ενδοσυνεδριακά υψηλά. Μάλιστα, η κίνηση της αγοράς ήταν κόντρα στο διεθνές κλίμα αβεβαιότητας στις αγορές μετοχών.

Μοχλός για την αγορά συνεχίζει να είναι η κίνηση της Eurobank και η αποεπένδυση του ΤΧΣ (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) που ξεκινά αυτή την εβδομάδα, στην οποία αρκετοί επενδυτές προσβλέπουν σε μια δυναμική αντίδραση, που περιορίστηκε εκ νέου σήμερα και ξανά στις δημοπρασίες, με τη Eurobank να περιορίζει σημαντικά τα κέρδη της.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, σε συνέχεια της απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank») ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης αγοράς μετοχών υπό όρους («Conditional SPA») με το ΤΧΣ για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ, ήτοι 52.080.673 κοινές ονομαστικές μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 1,401% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank (οι «Μετοχές») στην τιμή των €1.80 ανά Μετοχή (η «Προσφορά»).

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως σε ένα αρκετά εύθραυστο περιβάλλον και σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, εν μέσω και της έναρξης του κύκλου αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η Optima Bank.