Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021
Λίγα σύννεφα
10°C Αθήνα

1 € = $ 1.1292
1 $ = € 0.8856

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε πριν ξεκινήσετε μια start-up σε ένα e-book!

startup_pic.jpg

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα E.E., οι Δικηγόροι, Γιάννης Μπιλιάνης και Κωνσταντίνος Πικραμένος, παρουσιάζουν σε ελεύθερα προσβάσιμη ηλεκτρονική μορφή τα βασικά σημεία που διέπουν την ίδρυση και τη λειτουργία μιας start-up. Στο e-book συγκεντρώνονται και αναλύονται οι βασικές νομικές έννοιες που πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του κατά την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση ανεξάρτητα από την εκπαίδευσή τους. 

Ο αναγνώστης: 

  • Θα έχει μια πολύ καλή εικόνα για τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει, όταν θελήσει να υλοποιήσει την επιχειρηματική ιδέα του και θα γνωρίζει πως να αναζητήσει τα απαραίτητα εργαλεία.
  • Θα ενημερωθεί για το πιθανό κόστος έναρξης και λειτουργίας μιας start-up.
  • Θα μάθει το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου θα δραστηριοποιηθεί και θα ζητήσει χρηματοδότηση. 
  • Θα γνωρίσει τους μεγαλύτερους νομικούς κινδύνους, αλλά και πως μπορεί να λάβει προληπτικά μέτρα για την αποτροπή τους.
  • Θα εξοικειωθεί με την έννοια της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας και του εμπορικού απορρήτου, ώστε να προστατεύσει την τεχνογνωσία της επιχείρησής του.

Η ελληνική οικονομία έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ ανθρώπους με όραμα και πρωτοβουλία. Και είναι σημαντικό η δράση τους να μην αναχαιτίζεται ούτε από γραφειοκρατικά εμπόδια ούτε από νομικές παγίδες.

Άποψή των συγγραφέων είναι ότι η καλή γνώση επί των νομικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ίδρυση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης δεν είναι μονάχα ένας μηχανισμός άμυνας για την προστασία των συμφερόντων της, αλλά και ένα εργαλείο για την ανάπτυξή της με μεγαλύτερη ταχύτητα και αυτοπεποίθηση.

Έτσι, η γνώση μπορεί να οδηγήσει όσους λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις να θέτουν σωστές προτεραιότητες και να προχωρούν σε στοχευμένες ενέργειες.

Με αυτή μας τη μικρή συμβολή, οι Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα E.E. και οι συγγραφείς επιθυμούμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην ενδυνάμωση της ελληνικής start-up κοινότητας της οποίας το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό.

Μάθετε περισσότερα: https://sakkoulasbooks.gr/product/start-up-enterprise-the-legal-guide-ta-nomika-ton-start-up-gia-mi-nomikoys/