Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Χρήστος Στυλιανίδης: «Η Ελλάδα ασπίδα στην προστασία της διεθνούς ναυτιλίας»

CONTAINERSHIP

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέλαβε η Ελλάδα αλλά και στις συνέπειες που προκαλεί η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα.

HDN Newsroom

Ηγετικό ρόλο για αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχονται πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα έχει αναλάβει η Ελλάδα, η οποία μαζί με άλλες χώρες επιχειρεί με στόχο τη διατήρηση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης, μίλησε στον “Π” και αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέλαβε η Ελλάδα αλλά και στις συνέπειες που προκαλεί η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Υπουργός διευκρινίζει πως στόχος της αποστολής με την επωνυμία “Ασπίδες” είναι αμιγώς αμυντικού χαρακτήρα και αποσκοπεί στην προστασία των εμπορικών πλοίων.

Στην επιχείρηση “Ασπίδες” συμμετέχουν με πλοία, εκτός της Ελλάδας, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, με εντολή να αναλαμβάνουν επιχειρησιακή δράση μόνο αν δεχθούν πυρά ή αν απειλούνται εμπορικά ή πολεμικά πλοία στην περιοχή από drones ή πυραύλους.

Ο κ. Στυλιανίδης τονίζει ακόμη ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος άμεσων επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία εάν δεν αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις κατά των εμπορικών πλοίων.