Σάββατο, 28 Μαϊος 2022
Καθαρός Ουρανός
26.7°C Αθήνα

1 € = $ 1.0456
1 $ = € 0.9564

Περιβάλλον

fewfwefewf4344.jpg

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ταξίδεψαν σε μια βραχονησίδα στο ανατολικό Αιγαίο, προκειμένου να «διορθώσουν» ένα μεγάλο ανθρώπινο λάθος.

chelmos-doxa.jpg

Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο ΕΟΤ στην ανάδειξη των ορεινών προορισμών της χώρας αλλά και στις περιοχές εκείνες που μπορούν να υποστηρίξουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

3165907.jpg

Τα Γρεβενά δικαίως έχουν ανακηρυχθεί ως η «πόλη των μανιταριών», αφού διαθέτουν 2.500 από τα 7.000 είδη καταγεγραμμένων άγριων μανιταριών που έχει η Ελλάδα. Όμως, σήμερα διεκδικούν και μια επιπλέον πρωτιά, να είναι η «πράσινη» πόλη της γεωθερμίας, αφού σε μόλις πέντε χρόνια κατάφεραν όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, το Κολυμβητήριο, το Δημαρχείο, η Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Κέντρο και ορισμένα από τα σχολεία της πόλης να διαθέτουν -σε κάποια θα ξεκινήσουν οι εργασίες- σύστημα θέρμανσης και ψύξης μέσω της αβαθούς γεωθερμίας - Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας (ΓΑΘ).

3165914.jpg

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Πάρνηθα, όταν λύκος επιτέθηκε σε σκύλο, που συνοδευόταν, μάλιστα, από τον ιδιοκτήτη και την κόρη του, η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, που είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προτείνει άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης και πρόληψης τέτοιου είδους φαινομένων.

pieria-ori.jpg

Τα Πιέρια Όρη με δυνατά σημεία «την ήρεμη ομορφιά» και την ανέγγιχτη φύση, διεκδικούν σημαντική θέση στην παγκόσμια λίστα των ορεινών τουριστικών προορισμών τεσσάρων εποχών, ιδανικών για αθλητικές δραστηριότητες, περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς χώρους, αλλά και για πλήρη αποφόρτιση.

spilaio-limnon.jpg

Ενα ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο, που θύμισε έντονα κάτι από τα παλαιότερα χρόνια, στην περιοχή των Καλαβρύτων, καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες γι’ αυτό και δεν διαδόθηκε ευρύτερα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας στα Καστριά, όπου βρίσκεται το γνωστό και μοναδικό «Σπήλαιο των Λιμνών».

Τεράστιος παγετώνας της Ανταρκτικής θα μπορούσε να σπάσει σαν παράθυρο αυτοκινήτου (vid)

Ο παγετώνας Thwaites της Ανταρκτικής, σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορούσε να σπάσει σαν το παράθυρο ενός αυτοκινήτου. Ο τεράστιος παγετώνας που έχει το ίδιο περίπου μέγεθος με τη Μεγάλη Βρετανία και είναι γνωστός ως «παγετώνας της Ημέρας της Κρίσης» λόγω των επιπτώσεων που θα είχε η τήξη του στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας.