Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023
Καθαρός Ουρανός
21.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0547
1 $ = € 0.9481

Σαν σήμερα

μικρασιατικη καταστροφη

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το 1997.

 ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ

Σαν σήμερα, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 πραγματοποιήθηκε μία από τις φονικότερες επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος, το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης καθώς και ένα στο κτίριο του Πενταγώνου.

World First Aid Day

Την στιγμή που η Ελλάδα αλλά και πολλές πολιτείες της Αμερικής και χώρες της Ευρώπης, μαστίζονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές, η σημασία και η αξία των Πρώτων Βοηθειών είναι στο προσκήνιο. Σήμερα και κάθε χρόνο σαν σήμερα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day) .

Τζεσυ
Φώτο: Η Τζέσυ μας!
 
Έξυπνα, κοινωνικά, πιστά και ικανά να παρέχουν όχι μόνο προστασία αλλά και ανιδιοτελή αγάπη, τα σκυλιά είναι, δικαίως, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Κάθε χρόνο, λοιπόν, σαν σήμερα, στις 26 Αυγούστου η μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτά!