Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022
Καθαρός Ουρανός
11.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0397
1 $ = € 0.9618

24 Σεπτεμβρίου 2022: Tο τέλος του κόσμου; Οι θεωρίες συνωμοσίας, ο Γερμανός βουλευτής και οι «Simpsons»

 simpsons

Η σημερινή ημέρα, 24 Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως πυροδότησε πολλές θεωρίες συνωμοσίας που τις τελευταίες μέρες «σαρώνουν» το TikTok αλλά και τα υπόλοιπα social media, καθώς πολλοί χρήστες υποστηρίζουν πως θα γίνει ένα παγκόσμιο black out αυτή την ημερομηνία που θα προκαλέσει ολική επαναφορά της οικονομίας αλλά και της πολιτικής. Η θεωρία, μάλιστα, πήρε άλλες διαστάσεις με ένα επεισόδιο του «The Simpsons», στην 24η σεζόν, όπου έγιναν αναφορές στην 24 Σεπτεμβρίου και το τέλος του κόσμου.

Χρήστες σε TikTok, Facebook και Twitter, υποστηρίζουν πως το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει παγκόσμια διακοπή ρεύματος. Ένα παγκόσμιο μπλακ άουτ που θα προκαλέσει ολική επαναφορά της οικονομίας αλλά και της πολιτικής.

Κατά τις αναφορές, το μπλακ άουτ μπορεί να προκληθεί από μια μεγάλη φυσική καταστροφή, από πυρηνική επίθεση, μια καταιγίδα ή μια μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Η αβάσιμη θεωρία ξεκίνησε με ένα viral βίντεο του Γερμανού βουλευτή, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος αναφέρεται αόριστα στη σημασία της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

Συγκεκριμένα, ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως «όλοι θα θυμούνται πού βρίσκονταν στις 24 Σεπτεμβρίου». Ωστόσο, πρόκειται για λάθος του γερμανού βουλευτή, καθώς εννοούσε την 24η Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 


Οι θεωρίες συνωμοσίας, πάντως, για τη σημερινή ημέρα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς επιστρατεύτηκαν τόσο το Ιουλιανό Ημερολόγιο όσο και η Πρωτοχρονιά των Εβραίων.

 

Για να υποστηρίξουν την εικασία τους, οι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι η 24η Σεπτεμβρίου στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι ουσιαστικά η 11η Σεπτεμβρίου του Ιουλιανού Ημερολογίου.

Άλλοι επεσήμαναν ότι η σημερινή ημέρα είναι η αρχή του Ρος Ασανά (Rosh Hoshanah), δηλαδή της Πρωτοχρονιάς των Εβραίων, αν και αυτό είναι ανακριβές.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν προειδοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου ότι χάκερς της Μόσχας θα μπορούσαν να επιτεθούν εναντίον των συμμάχων της Ουκρανίας στοχεύοντας κρίσιμες υποδομές με κυβερνοεπιθέσεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, αυτό το σενάριο δεν έχει υλοποιηθεί σε μεγάλη έκταση.

Τρεις ομάδες φιλορώσων χάκερς φέρεται να εμπλέκονται στις κυβερνοεπιθέσεις αυτές. Πρόκειται για τις XakNet Team, Infoccentr και CyberArmyofRussia_Reborn. Η ομάδα Mandiant σε έκθεσή της έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση, επισημαίνοντας πως δεν έχει καταγράψει ποτέ ξανά τέτοιο όγκο κυβερνοεπιθέσεων, τόσους διαφορετικούς δράστες και τέτοιο συντονισμό.

Η θεωρία πήρε και άλλες διαστάσεις όταν σε ένα επεισόδιο του «The Simpsons», στην 24η σεζόν, έγιναν αναφορές στην 24 Σεπτεμβρίου και το τέλος του κόσμου.

Χαρακτηριστικά, σε αυτό το επεισόδιο οι «Simpsons» φαίνεται να προετοιμάζονται για τη συντέλεια του κόσμου, επομένως δεν ήταν λίγοι όσοι υποστήριξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως σήμερα πρόκειται να συμβεί ακόμα και η Αποκάλυψη!

 

Και με αφορμή αυτό, χρήστες του TikTok ξεκίνησαν στη συνέχεια να προειδοποιούν τον κόσμο να προετοιμαστεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους «κάτι θα συμβεί στις 24 Σεπτεμβρίου».

«Δεν ξέρω τι θα συμβεί, υποθέτω ότι θα υπάρξει μεγάλο μπλακ άουτ στις 24 Σεπτεμβρίου», αναφέρει κάποιος σε ένα βίντεο του TikTok. Και δεν είναι ο μόνος.

Ένας άλλος χρήστης, λέει στον κόσμο να πακετάρει τα πράγματά του και να φύγει! Όπως λέει «έχει κάποιες εσωτερικές πληροφορίες». Άβυσσος οι θεωρίες συνωμοσίας και η 24η Σεπτεμβρίου είναι εδώ.