Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023
Καθαρός Ουρανός
21.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0547
1 $ = € 0.9481

Σαν Σήμερα: 14 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

 παγκοσμια μερα αγαπης
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Δεκέμβρη. Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι να παραμερίσουμε όλα τα αρνητικά συναισθήματα, τις κακές σκέψεις και τα πικρά λόγια που ειπώθηκαν. Η σημερινή μέρα μας προτρέπει να σκεφτόμαστε θετικά και να θυμηθούμε τους λόγους που αγαπάμε τους ανθρώπους μας που έχουμε δίπλα μας. Κάτι που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα φυσικά! Απλά η σημερινή μέρα έρχεται να μας το υπενθυμίσει και να μας "σκουντήξει" γλυκά στον ώμο, σε περίπτωση που το έχουμε ξεχάσει.
 
Για την αγάπη έχουν γραφτεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα. Αν πληκτρολογήσετε τη λέξη «αγάπη» στο Google θα εμφανιστούν περίπου 9.390.000.000 αποτελέσματα, αφού είναι με διαφορά το πιο δυνατό συναίσθημα, που μπορεί να βρίσκεται παντού, αρκεί απλά να το θέλεις.
 
«Τη μέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη». Μαχάτμα Γκάντι
 
Έρευνες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με το πώς εκφράζουν τα συναισθήματά τους οι άνδρες και οι γυναίκες σε μία σχέση ή στον έγγαμο βίο, έχουν δείξει ότι οι άνδρες συσχετίζουν περισσότερο την έννοια του σεξ με την αγάπη, σε αντίθεση με τις γυναίκες που είναι πιο στοργικές και αποδεικνύονται λιγότερο ανταγωνιστικές σε έναν γάμο. Παρόλα αυτά, οι έρευνες έδειξαν ότι σε γενικές γραμμές οι άνδρες που λένε πρώτοι το «σ' αγαπώ» είναι πιο ρομαντικοί απ' ό,τι το αντίθετο φύλο.
 
Σε έρευνες που έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ ήταν εμφανή τα ζευγάρια που ήταν πραγματικά ερωτευμένα. Η επαφή με τα μάτια, το λεγόμενο eye contact, είναι πολύ σημαντικό σε μία σχέση/γάμο ή στο πρώτο ραντεβού. Με το ειλικρινές/τρυφερό βλέμμα και το αληθινό ενδιαφέρον μπορείς να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί βαθιά! Όταν αγαπάς πραγματικά το έτερό σου ήμισυ οι γύρω μοιάζουν λιγότερο ελκυστικοί. Το να προσφέρεις στον άλλον ένα μπουκέτο λουλούδια σίγουρα αυξάνει τα ρομαντικά συναισθήματα. Τέλος, η σκέψη της αγάπης είναι ο σύμμαχός μας για τη δημιουργικότητα!
 
Φυσικά δε χρειάζεται καμία έρευνα για να μας πει στην πραγματικότητα πώς είναι να αγαπάς πραγματικά, ούτε μία συγκεκριμένη μέρα για να μας θυμίσει να αγαπάμε τους ανθρώπους μας, αυτούς που έχουμε δίπλα μας και είναι πάντα κοντά μας όπως είμαστε κι εμείς για αυτούς.
 
Όμως, Παγκόσμια Ημέρα της Αγάπης είναι σήμερα, ας την απολαύσουμε όπως θα απολαύσουμε τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, τη Γιορτή των Ερωτευμένων και κάθε γιορτή και αφορμή για μια αγκαλιά παραπάνω!
 
της Εύας Κουτουμάνου