Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023
Συννεφιά
20.6°C Αθήνα

1 € = $ 1.0723
1 $ = € 0.9326

Σαν σήμερα εκδίδεται το πρώτο φύλλο της New York Herald

Σαν σήμερα εκδίδεται το πρώτο φύλλο της New York Herald

Το πρώτο τεύχος της New York Herald κυκλοφόρησε στις 6 Μαΐου 1835 με τον τίτλο του Morning Herald. Ο Τζέιμς Γκόρντον Μπένετ ήταν ο εκδότης του, ακολουθούμενος από τον γιο του Τζέιμς Γκόρντον Μπένετ, Τζούνιορ. Η εφημερίδα επέζησε μέχρι το 1924, όταν αγοράστηκε από τη New York Tribune, σχηματίζοντας τη New York Herald Tribune. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει ένα αντίγραφο του πρώτου τεύχους: μια συναρπαστική χρονοκάψουλα ζωής πριν από περισσότερα από 150 χρόνια. Δόθηκε από τον Όσκαρ «Τεντ» Κόνορ.

Καθιερώθηκε ως εφημερίδα χαμηλού κόστους, ίσο με τα πιο ακριβά και διαθέσιμο στις «μεγάλες μάζες της κοινότητας — τον έμπορο, τον μηχανικό, τους εργαζόμενους — την ιδιωτική οικογένεια καθώς και το δημόσιο ξενοδοχείο — τον τεχνίτη και τον εργοδότη του — τον υπάλληλος και ο προϊστάμενός του. … [Δεσμεύουμε τον εαυτό μας και τον σκοπό μας στο κοινό, με απόλυτη εμπιστοσύνη στη δική μας ικανότητα να δημοσιεύσουμε μια εργασία που σπάνια θα ξεθωριάζει, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουμε μέτρια ενθάρρυνση να ξεδιπλώσουμε τους πόρους και τους σκοπούς μας στις στήλες του Πρωινού Κήρηξ."

Το The Herald επιμελήθηκαν οι James Gordon Bennett, Sr. and Jr. από το 1835 έως το 1924, όταν εξαγοράστηκε από τη New York Tribune, δημιουργώντας τη New York Herald Tribune.

Δείτε τα πρώτα φύλλα της εφημερίδας