Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Σαν σήμερα: Γιορτάζει ο προστάτης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Περηφάνεια για τα ελληνικά «φτερά»

f 16 zeus 1
Τον προστάτης της, Αρχάγγελο Μιχαήλ, γιορτάζει σήμερα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Σήμερα, 8 Νοεμβρίου, γιορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει μαζί και η Πολεμική μας Αεροπορία, γιορτάζουν τα ελληνικά «φτερά».

Με όραμα, επιμονή, μεθοδικότητα και αυταπάρνηση, η Πολεμική Αεροπορία επιβεβαιώνει καθημερινά τους λόγους που τη συγκαταλέγουν στις καλύτερες πολεμικές αεροπορικές δυνάμεις παγκοσμίως και τους λόγους που οι Έλληνες πιλότοι είναι από τους καλύτερους του ΝΑΤΟ.

Με τη δημιουργία του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου Εκπαίδευσης στην 120 Πτέρυγα Μάχης στην Καλαμάτα, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αποδεικνύει πως δε βασίζεται μόνο στην εξοπλιστική ενίσχυση με υπερσύγχρονα αεροσκάφη, όπως οι γείτονες, αλλά και στο άριστα καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό της, σε ικανούς και εξαίρετους Έλληνες πιλότους που μαζί με το θάρρος και τον πατριωτισμό τους ξεχωρίζουν και για τη συνεχή τους εκπαίδευση με τα τελειότερα μέσα.

Όσο για τον εξοπλισμό της, το μέλλον για τα ελληνικά «φτερά» προμηνύεται λαμπρό. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αποκτά τα γαλλικά Rafale που ήδη τα πρώτα έξι έχουν στα φτερά τους το εθνόσημο μας, τα καλύτερα F-16 στον κόσμο, τα Viper, τα Mirage 2000-5, τα F-16 Block 50 που θα εξελιχθούν σε Block 50+adv, αλλά και τα πάντα αξιόπιστα F-4 Phantom που ακόμα και σήμερα, μαζί με τα F-16 Block 30 πρωτοστατούν στη «μάχη» των αναχαιτήσεων στο Αιγαίο.

Χρόνια πολλά Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Ευχόμαστε να συνεχίσεις να μας κάνεις για πάντα περήφανους και να μας κρατάς ασφαλείς!
ελληνικη αεροπορια