Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023
Διάσπαρτα σύννεφα
19.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0680
1 $ = € 0.9363

Σαν Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα. Το ιδιαίτερο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΛΑΣ παιδι

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, η οποία εφέτος είναι σήμερα, 19 Ιουνίου. Η Ελληνική Αστυνομία ευχήθηκε σήμερα "χρόνια πολλά" σε όλους τους μπαμπάδες με έναν πρωτότυπο τρόπο, ο οποίος είχε ιδιαίτερη απήχηση.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ - Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας του Πατέρα έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Γουάσινγκτον, όπου ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια μέχρι το 1966, οπότε ο τότε αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνια ο εορτασμός να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί.

Στην Ελλάδα, η Ελληνική Αστυνομία ευχήθηκε σήμερα "χρόνια πολλά" σε όλους τους μπαμπάδες με έναν ιδιαίτερο τρόπο.
Με ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Εκκρεμές του Φουκώ» του Ουμπέρτο Έκο ευχήθηκε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία σε όλους τους μπαμπάδες, με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα.

«Πιστεύω ότι αυτό που γινόμαστε εξαρτάται από το τι μας διδάσκουν οι πατεράδες μας σε παράξενες στιγμές, όταν δεν προσπαθούν να μας διδάξουν. Διαμορφωνόμαστε μέσα από μικρά απομεινάρια σοφίας» αναφέρει η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ. στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

To post συνοδεύεται από μια τρυφερή φωτογραφία με ένα παιδάκι που φοράει κράνος αστυνομικού.

Screenshot 2022 06 19 143748