Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Σαν σήμερα: Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στις 19 Μαρτίου

Oursoula antres

Σαν σήμερα, στις 19 Μαρτίου του 1831 σημειώθηκε η πρώτη ληστεία τράπεζας στη Νέα Υόρκη! Επίσης σαν σήμερα, το 1983 δολοφονήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Βραδυνή», Τζώρτζης Αθανασιάδης ενώ το 2004, η  Άννα Ψαρούδα Μπενάκη έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής και το 2009, ο ελληνικής καταγωγής αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης διορίσθηκε ανώτατος διοικητής των Νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.

HDN Newsroom

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα:

1831: Σημειώνεται η πρώτη ληστεία τράπεζας στη Νέα Υόρκη. Οι ληστές φεύγουν από τη City Bank (σημερινή Citibank) με 245.000 δολάρια.
1895: Οι γάλλοι κινηματογραφιστές και εφευρέτες Ογκίστ και Λουί Λιμιέρ δημιουργούν την πρώτη ταινία τους, με τίτλο «Έξοδος από το εργοστάσιο Λυμιέρ» (La sortie des usines Lumière), που αποτυπώνει την έξοδο των εργατών από το εργοστάσιό τους.
1936: Γεννήθηκε η Ελβετίδα ηθοποιός Ούρσουλα Άντρες, το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.
1983: Δολοφονείται στο γραφείο του ο εκδότης της εφημερίδας «Βραδυνή», Τζώρτζης Αθανασιάδης. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, που δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμη.
2004: Η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
2009: Πραγματικότητα είναι πλέον και στην Ελλάδα η γέννηση παιδιού από κατεψυγμένο ωάριο. Τον τοκετό πραγματοποιεί στο μαιευτήριο «Μητέρα» ο Δρ. Μηνάς Μαστρομηνάς.
2009: Ο ελληνικής καταγωγής αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης διορίζεται ανώτατος διοικητής των Νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.
2015: «Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο μετά τη λήξη της επταμερούς συνάντησης για το ελληνικό ζήτημα, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Για μία πρώτη σύγκλιση μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού και των συνομιλητών του, κάνουν λόγο παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.