Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Σήμερα η πανσέληνος του Ιουνίου - Το «φεγγάρι της φράουλας»

StrawberryMoon
Η εμφάνιση της πανσελήνου αμέσως μετά από το θερινό ηλιοστάσιο είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια και φέτος είναι μία από αυτές τις σπάνιες φορές. Σήμερα, 21 Ιουνίου έχουμε την πανσέληνο ή αλλιώς το «φεγγάρι της Φράουλας».

HDN Newsroom

Η πανσέληνος του Ιουνίου, ή αλλιώς το «φεγγάρι της Φράουλας», θα φωτίσει τον ουρανό απόψε, 21η Ιουνίου με το φαινόμενο να αναμένεται πιο εντυπωσιακό το βράδυ του Σαββάτου.

Η εμφάνιση της πανσελήνου αμέσως μετά από το θερινό ηλιοστάσιο, είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια.

Σε πολλές περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού θα είναι ορατό το φαινόμενο απόκρυψης του μεγαλύτερου και φωτεινότερου αστέρα «Αντάρη» του αστερισμού του Σκορπιού.

Γιατί ονομάζεται «φεγγάρι της φράουλας»

Η πανσέληνος του Ιουνίου φέρει το όνομα «φεγγάρι της φράουλας», αλλά η προέλευση της ονομασίας δεν έχει καμία σχέση με την απόχρωση ή την εμφάνιση της σελήνης.

Φυλές της Αμερικής χρησιμοποίησαν την ονομασία «φεγγάρι της φράουλας», για να σηματοδοτήσουν την ώρα για τη συλλογή ώριμων φραουλών που έρχονται τον Ιούνιο.