Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
Συννεφιά
21.1°C Αθήνα

Ομογένεια

 Dendias Cambridge

Σε εκδήλωση στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge, για τα 200 έτη από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, παρευρέθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

 ellinismos oukraniass

Ακόμα μία εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση για τον ελληνισμό της διασποράς έλαβε χώρα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

NEA YORKH 10

Επίσημο ταξίδι στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συμμετέχοντας στην εθνική αποστολή της Βουλής για τους εορτασμούς της ελληνικής Παλιγγενεσίας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδία των Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Μεγαλοπρεπές ήταν για μία ακόμα χρονιά το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που παρατέθηκε στο Ξενοδοχείο Χίλτον στην καρδιά του Μανχάταν πριν από τη μεγάλη παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο, στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

 NY parade2024 main

Για ακόμα μία χρονιά, η «καρδιά» της Νέας Υόρκης χτύπησε και πάλι ελληνικά με τη μεγαλειώδη παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο, στο κέντρο του Μανχάταν. Περισσότεροι από 100 οργανισμοί, 56 άρματα, 11 φιλαρμονικές - ανάμεσα τους και η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας που ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη από την Ελλάδα με 90 μουσικούς - και φυσικά οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, που ήρθαν, κι αυτοί, από την Ελλάδα και με την επιβλητική παρουσία τους προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες παρευρισκόμενους.

 vasileios stathakos

Ο Βασίλειος Σταθάκος, ευεργέτης και επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, 14ης Απριλίου 2024, σε ηλικία 92 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Deipno Hilton

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στο εορταστικό δείπνο το οποίο διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη η Επιτροπή Παρέλασης. Δυστυχώς, η εορταστική ατμόσφαιρα του δείπνου επισκιάστηκε λίγο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Μάλιστα, ο κ. Δένδιας, μετά τον χαιρετισμό του, έφυγε εσπευσμένα προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα κι έτσι δεν παρέστη στη μεγάλη παρέλαση της Νέας Υόρκης όπου θα παρέλαυνε ως Μεγάλος Τελετάρχης.

doxologia simaia 2024 3

Δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν τη μεγάλη ελληνική παρέλαση, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, αύριο, Κυριακή 14 Απριλίου, η ελληνική σημαία υψώθηκε με τιμή, το πρωί της Παρασκευής, στο Πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν, ενώ είχε προηγηθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.