Σάββατο, 01 Απριλίου 2023
Λίγα σύννεφα
16.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0878
1 $ = € 0.9193

Ομογένεια

Παναγιώτης Γεραζούνης
Ο ομιλητής κος Παναγιώτης Γεραζούνης
 
Έκτακτη Πανομογενειακή Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου, στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αρχάγγελου Μιχαήλ - Aίθουσα Αγγελιάδη στο Πορτ Ουάσινγκτον της Νέας Υόρκης. Πριν την έναρξη της πανομογειακής συγκέντρωσης, ο Πρόεδρος της Παγχιακής «Κοραής», Παναγιώτης Γεραζούνης, παρουσίασε ομιλία με θέμα τη «Σφαγή της Χίου». 

 
 25 Αστορια 2023
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

 Περιστέρα Κράκα
 
Περιστέρα Κράκα, η ελληνίδα πολεμίστρια την οποία οι γαλλικές εφημερίδες αποκαλούσαν Ζαν Ντ’ Αρκ. Γεννήθηκε στη Σιάτιστα Κοζάνης το 1860. Έγινε αρχηγός επαναστατικού σώματος, την περίοδο της Επαναστάσεως των Ελλήνων στη Μακεδονία, το 1878, για να εκδικηθεί τον θάνατο του αδελφού της Γούλια Κράκα απο τους Τούρκους.  Διαβάστε την εκπληκτική ιστορία της.

 hellenic congress of america
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο τακτικό συνέδριο του Ελληνικού
Κογκρέσου Αμερικής (Hellenic Congress of America) το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 στο
Αρκαδικό Σπίτι του συλλόγου «Γέρος του Μωριά».

ευζωνες γενικο προξενειο ελλαδας 2022

(Φώτο από το αρχείο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη)

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κος Ντίνος Κωνσταντίνου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στο Προξενείο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και είμαστε όλοι καλεσμένοι!

 Δημήτρης Δασκαλάκης

Ο Δημήτρης Δασκαλάκης δεν είναι ένας συμβατικός γιατρός, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους γιατρούς. Είναι αντισυμβατικός και cool. Ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Μα πάνω από όλα ο κορυφαίος καινοτόμος Έλληνας λοιμωξιολόγος έχει επιτύχει ριζοσπαστικές τομές στη θεραπεία της νόσου του HIV (AIDS).

stathakion
Με την ευκαιρία του εορτασµού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, σας προσκαλούµε στην κεντρική εορταστική πολιτιστική εκδήλωση στις 26 Μαρτίου 2023
και ώρα 4:00 µ.µ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο (22-51 29th Street, Astoria, NY 11105).

kalifatidis

Ο Θοδωρής Καλλιφατίδης είναι μυθιστοριογράφος, ποιητής, δοκιμιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος εν ζωή συγγραφέας στη Σουηδία και ένας από τους μεγαλύτερους Σουηδούς διανοούμενους. Διετέλεσε Διευθυντής της Σουηδικής Τηλεόρασης και το 1995 το σουηδικό κράτος του ανέθεσε την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της εθνικής του εορτής.