Την ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου, έπειτα από είκοσι ένα χρόνια, στο Εμπορικό Κέντρο του Μανχάταν Νέας Υόρκης. Μία ημέρα πριν, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, από τις 5 έως τις 7, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα.
Ο ναός είχε καταστραφεί κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το 2001.
Η ανοικοδόμηση του αποπερατώθηκε, χάρη στην αποφασιστικότητα της Επιτροπής «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».
Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, από τις 5 έως τις 7, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα.
Την επόμενη μέρα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, από τις 8:30 έως τις 11, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και πάλι του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου.