Το 24ο Grand Slam πήρε ο «θρυλικός» Τζόκοβιτς στο US Open ενώ με ανατροπή 2-1 ενάντια στη Σαμπαλένκα, η 19χρονη Αμερικανίδα Κοκό Γκοφ είναι η νέα «βασίλισσα» της Νέας Υόρκης.
Αλίνα Λόη
Ο εκπληκτικός Νόβακ Τζόκοβιτς είναι για 4η φορά πρωταθλητής του US Open νικώντας καθαρά στον μεγάλο τελικό τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 6-3, 7-6(5), 6-3, μετά από τρεις ώρες και 17 λεπτά στο Arthur Ashe, κατακτώντας το 24ο Grand Slam της καριέρας του.
Παράλληλα, κερδίζει τον 96ο τίτλο στους 136 τελικούς που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα στο Tour, ενώ φέτος φτάνει στους τέσσερις τίτλους σε 6 τελικούς.
Στην αναμέτρηση, ο Τζόκοβιτς τέλειωσε το ματς με 81% κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς (48/59), ήταν εξαιρετικός στα ανεβάσματά του στο φιλέ με 84% επιτυχίας (37/44), πέτυχε 38 winners και εκμεταλλεύτηκε τα μισά break point του (3/6), ενώ δεν του στοίχησαν τα 35 αβίαστα λάθη, αλλά και τα 6 διπλά σφάλματα.
H Kόκο Γκοφ στα 19 της χρόνια, κέρδισε τον πρώτο τίτλο σε grand slam στην καριέρα της, χάρη στην άμυνα της και στα λάθη της Αρίνα Σαμπαλένκα, που έφεραν την ανατροπή (2-6, 6-3, 6-2).
Για τρίτη φορά στο φετινό US Open η Κόκο Γκοφ κερδίζει με ανατροπή.
Η 19χρονη επικράτησε της Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2 σε δύο ώρες και έξι λεπτά) και κατέκτησε το πρώτο grand slam της καριέρας της, σε ένα παιχνίδι που έβγαζε τρομερές άμυνες, εκνευρίζοντας την αντίπαλό της, που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.
Η Σαμπαλένκα δεν είχε καθόλου υπομονή, έχανε την ψυχραιμία της στα ράλι που η Γκοφ έβγαζε τη μία άμυνα μετά την άλλη και τις έδινε εύκολους πόντους από λάθη (46 αβίαστα έναντι 19 της Αμερικανίδας), στοιχείο που έφερε την μεγάλη ανατροπή.
Μια ανατροπή που φέρνει την Γκοφ στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης από σήμερα, Δευτέρα ενώ είναι παράλληλα η νεότερη Αμερικανίδα νικήτρια του τουρνουά μετά την Σερένα Γουίλιαμς το 1999.