Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022
Συννεφιά
14.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0397
1 $ = € 0.9618

Τουρισμός

Larissa ValleyOfTempi 003 photo Y Skoulas

Φώτο από τον ΕΟΤ (Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού)

Η κοιλάδα των Τεμπών σχηματίζεται ανάμεσα στον Όλυμπο και τον Κίσαβο, έχει μήκος 10 χιλιομέτρων, ενώ στο στενότερο σημείο της σχηματίζεται φαράγγι με πλάτος 25 μέτρα και βάθος περίπου 500 μέτρα. Την κοιλάδα διατρέχει ο ποταμός Πηνειός, ο οποίος στη συνέχεια εκβάλλει στο Αιγαίο. Η κοιλάδα των Τεμπών είχε, από την αρχαιότητα, μεγάλη σημασία, αφού είναι το κύριο πέρασμα από την Μακεδονία στη Θεσσαλία.

Epirus Arta Tzoumerka 01 Y Skoulas

Φώτο: ΕΟΤ, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Το ορεινό σύμπλεγμα των Τζουμέρκων θεωρείται μια από τις πιο επιβλητικές κορυφογραμμές της Πίνδου. Εδώ σε τούτο το βασίλειο των βράχων, των τρεχούμενων νερών και των απροσπέλαστων δασών, συναντάμε μερικά από τα πιο όμορφα χωριά της Ηπείρου και ένα από τα πιο ατίθασα ποτάμια.

 monogiou 16112022

Με ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού εξασφαλίσθηκε 1 επιπλέον ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Μήλος. Ταυτόχρονα, υπεγράφη χορήγηση του Δήμου Μήλου ύψους 200.000€. Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Η απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Μήλου με το ποσό των 200.000€ αποδεικνύει για άλλη μία φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά και τις άμεσες λύσεις που δίνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων της νησιωτικότητας, την στήριξη των τοπικών κοινωνιών στα νησιά μας και την ικανοποίηση των αναγκών του νησιού...»

monastiraki ifaistoy gioysoyroym athina
Το Μοναστηράκι είναι μία από τις πιο cult συνοικίες της Αθήνας, χαμένη μέσα στον χρόνο, διαχρονική και αξέχαστη. Αξίζει μια βόλτα στην υπαίθρια αγορά του είτε μένετε στην Αθήνα είτε έρχεστε για επίσκεψη.

 χιονια β ελλαδα

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και τις γιορτές ο χειμώνας φαίνεται πως αποφάσισε, επιτέλους, να έρθει και στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και οι εικόνες είναι πανέμορφες!

Λονδίνο λεωφορείο
Στα κόκκινα χαρακτηριστικά διώροφα Λονδρέζικα λεωφορεία θα φιλοξενείται μέχρι τις 21 Νοεμβρίου η καμπάνια τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης.

navarino tournaments
Παρότι η Ελλάδα υπερτερεί γεωμορφολογικά και κλιματικά για να αξιοποιήσει το γκολφ ως μια σημαντική πηγή εσόδων του ελληνικού τουρισμού, η πραγματικότητα είναι ότι οι κατασκευές νέων Golf Resorts καθώς και γηπέδων γκολφ βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Χρειάζεται εντατική δουλειά ώστε η χώρα μας να βγει μπροστά στον διεθνή ανταγωνισμό και να συμπεριληφθεί στους κορυφαίους προορισμούς τουρισμού για γκολφ. Σε αυτό τον στόχο θα συμβάλλει το πρώτο Inaugural AHEPA Golf Cup που θα γίνει στο Costa Navarino (16-19 Νοεμβρίου).

Ελλάδα και ΕΟΤ μεγάλοι νικητές στα αμερικανικά τουριστικά Travvy Awards 2022

Τέσσερις κορυφαίες διακρίσεις απέσπασε η Ελλάδα και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στα Travvy Awards 2022, που θεωρούνται ως ένας από τους εγκυρότερους θεσμούς της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.