Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022
Καθαρός Ουρανός
25°C Αθήνα

1 € = $ 0.9537
1 $ = € 1.0485

Τουρισμός

xenodoxeio
Στον χάρτη των πολυεθνικών κολοσσών του παγκόσμιου τουρισμού μπαίνει η Ελλάδα, καθώς μετά από δύο χρόνια ισχυρής υποχώρησης λόγω της πανδημίας, οι προοπτικές για τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας διαγράφονται πιο αισιόδοξες από ποτέ.

 kikilias

«Η Αθήνα, μετά από πολλά χρόνια σκληρών δοκιμασιών, πήρε και συνεχίζει να παίρνει ανάσα από την επιτυχία της φετινής τουριστικής περιόδου», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο 9ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική-2022».

Τάσιος
«Ο Τουρισμός σηκώνει την Ελλάδα ψηλά, χάρις στην τεράστια και διαχρονική συνεισφορά του τουριστικού τομέα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία» τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κος Γρηγόρης Τάσιος, με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

χιλιαδου8

Η Εύβοια είναι από τα πιο όμορφα και αγαπημένα μέρη της κεντρικής Ελλάδας. Παρά τα βάσανα της και τα όσα πέρασε πέρυσι με τις φρικτές πυρκαγιές του 2021, παραμένει γοητευτική και πανέμορφη. Μία από τις παραλίες που ξεχωρίζουν είναι η παραλία Χιλιαδού.

ναυπλιο

Μια από τις πιο όμορφες και γραφικές πόλεις της Ελλάδας περιλαμβάνει στη λίστα του αφιερώματος με τις πιο εντυπωσιακές πόλεις, το CNN. Ο λόγος για το όμορφο Ναύπλιο.

εοτ

Κυκλοφόρησε το νέο σποτ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και είναι απλά υπέροχο! Μέσα από ένα ευρηματικό animation παρουσιάζεται όλη η Ελλάδα, όλα όσα έχει να προσφέρει στους τουρίστες, όλοι οι λόγοι για να την επισκεφτείς, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό! Απολαύστε το στο Hellenic Daily News (HDN).

Κάστρο Λέρου

Το Κάστρο της Λέρου δεσπόζει στην κορυφή του λόφου Πιτύκι, σε ύψος 200 περίπου μέτρων πάνω από τη θάλασσα, στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Ονομάζεται και Κάστρο της Παναγιάς γιατί σύμφωνα με την παράδοση μια εικόνα της Παναγίας εμφανίστηκε από τη θάλασσα στο νησί και εγκαταστάθηκε, από θαύμα, στο μπαρουτχανέ (πυριτιδαποθήκη) του κάστρου ανάμεσα σε δύο αναμμένες λαμπάδες, παρά τις προσπάθειες του Τούρκου αγά να την απομακρύνει.

NEWARK AIRPORT

Για χρόνια, τρία αεροδρόμια εμπίπτουν στους κωδικούς αεροδρομίων για τη Νέα Υόρκη, αλλά σε λίγες εβδομάδες, αυτό θα αλλάξει. Από τις 3 Οκτωβρίου, το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty δεν θα θεωρείται πλέον αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης από την IATA. Τι σημαίνει αυτό για εμάς;