Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023
Διάσπαρτα σύννεφα
2.2°C Αθήνα

1 € = $ 1.0707
1 $ = € 0.9340

Τουρισμός

crete

Για πρώτη φορά μετά τα χρόνια της πανδημίας κατά τα οποία κυριάρχησαν οι ταξιδιωτικές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής λόγω του κλίματος αβεβαιότητας των ταξιδιωτών σχετικά με τους κινδύνους από την εξέλιξη της πανδημίας, οι Ολλανδοί επιστρέφουν στις προκρατήσεις.

ηπειρος 
Στις πιο φιλόξενες περιοχές στον κόσμο για το 2023 αναδείχθηκε από την ταξιδιωτική πλατφόρμα εύρεσης τουριστικών καταλυμάτων Booking.com η Ήπειρος, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα, στο πλαίσιο των βραβείων Traveller Review Awards 2023.

mykonos
 
Μέσα στον επόμενο μήνα, τον Φεβρουάριο, αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Μυκόνου κατά της επένδυσης που σχεδιάζει στο νησί η AGC Partners, τα αραβικά κεφάλαια που συμμετέχουν και στον Αστέρα Βουλιαγμένης. 

λιμανι πειραια

Σύμφωνα με τις προκρατήσεις φέτος στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 786 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και αύξηση 16% στις συνολικές αφίξεις σε σχέση με το 2022, όπου είχαν ήδη ξεπεραστεί τα προ πανδημίας επίπεδα. Αύξηση αναμένεται φέτος και στις αφίξεις αποεπιβίβασης (homeport) κατά 5% σε σχέση με το 2022, ενώ σημειώνεται ότι το 2022 οι αφίξεις homeport αυξήθηκαν περισσότερο από 30% σε σχέση με το 2019.

 ιπταμενα ταξι

Η Orama Ventures LLC ανακοινώνει ένα πρωτοποριακό εθνικό δίκτυο στην Ευρώπη για την παροχή υπηρεσιών προηγμένης αεροκινητικότητας με αφετηρία την Ελλάδα που θα φέρει την επανάσταση στον τομέα της διασύνδεσης και των μεταφορών. Με αφετηρία την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και είκοσι ακόμα περιφερειακά αστικά κέντρα και νησιά, προβλέπεται να έχουμε ιπτάμενα ταξί στην Ελλάδα μέχρι το 2026!

grace hotel santorini

Η Ελλάδα ξεχώρισε και φέτος τόσο στα βραβεία τουρισμού των ΗΠΑ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και άλλων χωρών, ενώ διακρίθηκε με βραβεία και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

nammos dhalfi 1
 
Συμφωνία συνεργασίας με τη Monterock International του Πέτρου Στάθη ανακοίνωσε η Alpha Dhabi Holding, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επενδυτικές εταιρείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Nammos Group.

χιλιαδου8

Φώτο: Hellenic Daily News, Εύα Κουτουμάνου

Η Ευβοία είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας και η παραλία της Χιλιαδούς μία από τις πιο γνωστές, τις πιο πολυφωτογραφημένες και τις πιο αγαπημένες, διαχρονικά! Τώρα, η Χιλιαδού διεκδικεί το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022. Πρόκειται για μια διάκριση που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Film Commissions και αφορά σε περιοχές όπου έχουν γίνει γυρίσματα ταινιών.