Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
Λίγα σύννεφα
16.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0778
1 $ = € 0.9278

Τουρισμός

balos
Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου στην Κρήτη
 
Τις καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2023, με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών του, ανακοίνωσε το tripadvisor.com. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον φετινό κατάλογο, βρίσκουμε δύο ελληνικές παραλίες της Δυτικής Κρήτης και μία κυπριακή, την Αγία Νάπα.

andros1 1
 «Η Άνδρος των νερών και των γεύσεων»: Η φρουτάλια (ανδριώτικη ομελέτα) αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά πιάτα του νησιού
 
Με στόχους τη διεθνή προβολή, την επέκταση της σεζόν και με εξαγγελία για την ίδρυση τουριστικού οργανισμού άνοιξε την τουριστική σεζόν η Άνδρος. Το Cycladic Tourism Network Of Andros (Κυκλαδίτικο Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου) διοργάνωσε την Ημερίδα «Η Άνδρος των νερών και των γεύσεων» με άξονες την αυθεντικότητα, τη γαστρονομία, τη δραστηριότητα και τη φυσιολατρία, πάνω στους οποίους στηρίζεται και το τουριστικό προϊόν του νησιού.

image9

Υπάρχουν κάποια νησιά που σε μαγεύουν με την ομορφιά τους. Υπάρχουν κάποια άλλα που σε μαγεύουν με την ιστορία τους. Η Άνδρος έχει τη μοναδική ικανότητα να σε μαγεύει και με τα δύο. Ένα πανέμορφο νησί, με διαφορετική μορφολογία από όλα τα άλλα του Αιγαίου. Με καταρράκτες και αμέτρητα μονοπάτια πεζοπορίας, με σχιστόλιθους να φτιάχνουν μικρά τείχη και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου να δεσπόζει ακόμα και από την πιο ψηλή κορφή! Ναι, η Άνδρος είναι το νησί των νερών και των γεύσεων κι εμείς ήρθαμε να το εξερευνήσουμε και από τις δυο πτυχές. Και ξεκινάμε ... από τις γεύσεις!

andros ph3
 
Με την Ημερίδα «Η Άνδρος των νερών και των γεύσεων» θα ανοίξει στις 9 Μαρτίου η τουριστική περίοδος γα το όμορφο νησί της Άνδρου. Διοργανωτής είναι το Cycladic Tourism Network Of Andros (Κυκλαδίτικο Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου) και η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

μονογυιου σαντορινη
 
Άμεσο ήταν το ενδιαφέρον της Κατερίνας Μονογυιού για την επίλυση του ζητήματος αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σαντορίνης μετά από επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Αντώνη Ηλιόπουλου.

methana 2
 
Οι New York Times δημοσίευσαν τη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για το 2023 και ένας υπέροχος ελληνικός προορισμός έκανε την έκπληξη στην 39η θέση φέτος. Ποιος είναι αυτός; Τα Μέθανα. Ένας άγνωστος σε πολλούς προορισμούς αλλά με πολλές φυσική ομορφιές και ξεχωριστή γεωμορφία.

 yachting FYLY

Τα τελευταία τρία χρόνια τρεις μεγάλες εταιρείες στον χώρο διαχείρισης μαρινών, λιμανιών και yachting έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!