Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023
Λίγα σύννεφα
21.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0590
1 $ = € 0.9443

I love GR

 Τίμια Δώρα

Στο ξακουστό μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα, το οποίο γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκονται φέτος, για τέσσερις ημέρες, από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου - τα Τίμια Δώρα που προσφέρθηκαν στον Χριστό κατά τη Γέννηση του στο σπήλαιο της Βηθλεέμ και το οποία φυλάσσονται στο Άγιο Όρος εδώ και πάνω από μισό αιώνα.

γέφυρα Τατάρνας

Υπάρχει μία πανέμορφη γέφυρα στην Ελλάδα, πάνω από τα νερά της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών, που συνδέει την Αιτωλοακαρνανία με την Ευρυτανία, και έχει κατακτήσει τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ ενώ στο σημείο αυτό είναι και το μέρος όπου δόθηκε, το 1821, η πρώτη μάχη των Ελλήνων της Ρούμελης κατά των Τούρκων.

ανδρος καταρρακτες4

Υπάρχουν νησιά στην Ελλάδα που σε μαγεύουν με το αιγαιοπελαγίτικο λευκό των σπιτιών τους και το γαλάζιο της θάλασσας. Υπάρχουν τα πολύχρωμα σκηνικά που σου προσφέρουν απλόχερα τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο. Και υπάρχει... κι η Άνδρος!

πεταλιοι
 
Η Εύβοια είναι ένας πραγματικός παράδεισος για όποιον την ανακαλύψει σε όλο το μεγαλείο της. Ακόμα και οι πιο απλές και προσβάσιμες παραλίες της έχουν πεντακάθαρα, καταγάλανα, νερά. Εάν, όμως, είσαστε έτοιμοι να την εξερευνήσετε, τότε θα βρεθείτε μπροστά σε τοπία και παραλίες που μαγεύουν και σε κρυστάλλινα νερά που θυμίζουν εξωτικό παράδεισο!

Παναγία της Κοιμήσεως Φολέγανδρος
 
Κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζουμε και τιμούμε την Παναγία, τη Μεγάλη Μάνα, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Μεγαλοπρεπείς ναοί αλλά και μικρά πανέμορφα εκκλησάκια είναι αφιερωμένα στην Χάρη Της και πολλά από αυτά κοσμούν τα ελληνικά νησιά δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες και στους ντόπιους να ανάψουν ένα κερί ή να εκπληρώσουν κάποιο τάμα.