Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
Λίγα σύννεφα
16.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0778
1 $ = € 0.9278

Ανακαλύψαμε το «Κρυφό» της Λέρου, στο νησί της Αρτέμιδος

Leros

Η Λέρος, το νησί της Αρτέμιδος όπως την αποκαλούν επειδή σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία εκεί κυνηγούσε ηθεά Άρτεμις, είναι ένα πραγματικά πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, στο Νότιο Αιγαίο. Ανέγγιχτο ακόμα από το μαζικό τουρισμό, με φιλόξενους, χαμογελαστούς, ανθρώπους, έχει πολλές ομορφιές για τους επισκέπτες της. Μία από αυτές είναι η παραλία «Κρυφό».

της Εύας Κουτουμάνου

Τις μέρες που μείναμε στο νησί επισκεφθήκαμε όλες τις παραλίες της Λέρου, κάποιες είναι πιο οργανωμένες άλλες απόμερες, όλες έχουν πεντακάθαρα νερά και οι περισσότερες έχουν ψιλά βότσαλα αντί για άμμο.

Η πιο όμορφη παραλία από όλες όμως είναι το «Κρυφό», ένας πραγματικά κρυφός παράδεισος όπου πάει κάποιος μόνο με βάρκα ή φουσκωτό.

Είναι μια μικρή, παρθένα, παραλία, προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα. Φυσικά δεν υπάρχουν beach bars, καντίνες ή ομπρέλες, θα πρέπει να πάρετε μαζί σας νερό και ομπρέλα.

Εκτός από τα φουσκωτά και τα μικρά σκαφάκια, στο «Κρυφό» μπορείτε να πάτε και με τη βάρκα του κυρ-Σπύρου, ο οποίος έχει και την ταβέρνα «Βαρελάδικο» στο Δύο Λισκάρια, μια επίσης όμορφη και οργανωμένη παραλία ακριβώς δίπλα, πριν το «Κρυφό». Εμείς εκεί απολαύσαμε ολόφρεσκα φαγκριά και αχνιστά μύδια σε πολύ λογικές τιμές.

Αν κάποιος σας πει ή διαβάσετε ότι στο «Κρυφό» πηγαίνετε και από ορεινό μονοπάτι αγνοήστε το, δεν υπάρχει πρόσβαση από τη στεριά εκτός κι αν κατεβείτε με σκοινιά!

Με κάθε τρόπο, όμως, αν βρεθείτε στη Λέρο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το «Κρυφό», την ωραιότερη παραλία του νησιού και μία από τις ωραιότερες των Δωδεκανήσων!

Τα νερά είναι πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα και δροσερά, ενώ υπάρχει και μία μικρή σπηλιά στα βράχια που κάνει το τοπίο ακόμα πιο μαγευτικό!

Leros6

Leros1

Leros3

Leros4

Leros5