Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023
Καθαρός Ουρανός
9.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0870
1 $ = € 0.9200

Αρχάγγελος Λέρου: Το γαλήνιο νησάκι με τους 4 κατοίκους, μόνο το καλοκαίρι, ένα ταβερνάκι και καταγάλανα νερά!

Αρχαγγελος6 1

Υπάρχουν ακόμα κάποια μαγικά μέρη όπου μπορεί κάποιος να αποδράσει πραγματικά. Μέρη που ο σύγχρονος πολιτισμός τα έχει αφήσει ανέγγιχτα. Ένα από αυτά είναι και ο Αρχάγγελος, το μικρό νησάκι απέναντι από τη Λέρο.

 της Εύας Κουτουμάνου

Ο Αρχάγγελος βρίσκεται απέναντι από τη Λέρο, στο βορειοδυτικό άκρο της, μόλις 10 λεπτά με φουσκωτό. Η διαδρομή είναι ευχάριστη και κοστίζει 15 ευρώ το άτομο.

Για να φτάσετε εκεί θα πάτε στο μικρό λιμάνι, κοντά στο καρνάγιο, το οποίο βρίσκεται μετά το στρατόπεδο της Λέρου. Από εκεί αναχωρεί φουσκωτό που θα σας πάει στο πανέμορφο νησάκι αλλά θα πρέπει να έχετε κανονίσει από πριν.

Επίσης το λιμανάκι του Αρχάγγελου είναι ένας ασφαλής και απάνεμος προορισμός εάν είσαστε με σκάφος και θέλετε να μείνετε αρώδου. Να θυμάστε μόνο ότι στο νησάκι υπάρχει μόνο μία ταβέρνα οπότε να είσαστε προετοιμασμένοι για την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.

Καθώς πλησιάζετε, τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας κόψουν την ανάσα ενώ φτάνοντας το πρώτο που θα παρατηρήσετε είναι το πανέμορφο ταβερνάκι στο λόφο. Πολύχρωμο, χαριτωμένο και καλόγουστο εκτός από εκπληκτική θέα έχει και υπέροχο σπιτικό φαγητό.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης και τις πανσέτες του ενώ θα πρέπει σίγουρα να απολαύσετε και ένα από τα σπιτικά φαγητά που θα έχει εκείνη τη μέρα.

Καλή διασκέδαση!

Αρχαγγελος1

Αρχαγγελος2

Αρχαγγελος4

Αρχαγγελος6 2

Αρχαγγελος11

Αρχαγγελος5

Αρχαγγελος9

Αρχαγγελος10

Αρχαγγελος12

ΑρχαγγελοςΕυα

Αρχαγγελος

Αρχαγγελος7

Αρχαγγελος8