Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια! Εικόνες από όλη την Ελλάδα (φώτο & βίντεο)

 χιονια β ελλαδα

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και τις γιορτές ο χειμώνας φαίνεται πως αποφάσισε, επιτέλους, να έρθει και στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και οι εικόνες είναι πανέμορφες!

Παρόλη την καλοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην κορυφή του Παρνασσού όπου βρίσκεται και ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν, "στολίζοντας" τις πλαγιές και ξεσηκώνοντας τους λάτρεις των χειμερινών σπορ!

 Δείτε το βίντεο

Χιόνια και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για χιονόπτωση στα ορεινά της χώρας, μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δεν πρόκειται απλά για νιφάδες αλλά για κανονική χιονόπτωση και χιονόστρωση.

Παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, δεν ισχύει το ίδιο για τα ορεινά της Μακεδονίας. Μάλιστα, στη Φλώρινα έπεσαν τα πρώτα χιόνια. Συγκεκριμένα, τα πρώτα χιόνια άρχισαν να πέφτουν στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου στη Φλώρινα. Η κίνηση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο γίνεται με προσοχή, ενώ οι εικόνες είναι μαγευτικές.

 Μεταξύ των περιοχών που δέχθηκαν τις πρώτες νιφάδες χιονιού είναι η ορεινή Ξάνθη όπου στα λευκά ντύθηκε πρώτο για ακόμη μια χρονιά τα Δασικό χωριό του Ερύμανθου.

Λευκό τοπίο και στο Καραντερέ Δράμας, στο Καταφύγιο Κόζιακα Τρίκαλα, στο Καϊμάκτσαλαν, στο Βίτσι και στη Βίγλα Φλώρινας.

Το καταφύγιο του Κόζιακα το πρωί του Σαββάτου (12/11)
trikala katafygio koziaka
Ειδικότερα, στο καταφύγιο του Κόζιακα στα Τρίκαλα από τις 8:00 το πρωί το χιόνι έπεφτε αρκετά πυκνό και άρχισε να καλύπτει το έδαφος.

Παράλληλα, από τα ξημερώματα στο Καϊμακτσαλάν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, υπήρξε επίσης έντονη χιονόπτωση που άρχισε να καλύπτει τις πίστες και να στέλνει μηνύματα στους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων να ετοιμάσουν τα χιονοπέδιλα και τις σανίδες τους.

Χιονόπτωση τώρα στο Χ/Κ Βόρας Καϊκάκτσαλα
καιμακτσαλαν


Φλώρινα: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια και στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας

Μπορεί το χιόνι να μην είναι ακόμα πολύ αλλά ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει όλους αυτούς που το περιμένουν με ανυπομονησία και να μας κάνει να ελπίζουμε για "λευκά" Χριστούγεννα.