Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Η άγρια όψη της Πάρου

faros

Η Πάρος είναι ένα πανέμορφο νησί το οποίο ο περισσότερος κόσμος το γνωρίζει για τις γραφικές παραλίες του, με κορυφαίες τις Κολυμπήθρες και το Μοναστήρι όπου δένουν και πολλά σκάφη αρώδου. Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν την άγρια όψη της Πάρου, την ακατοίκητη βόρεια ακτογραμμή όπου βρίσκεται ο πιο όμορφος φάρος του Αιγαίου!

Η ακατοίκητη βόρεια ακτογραμμή της πανέμορφης Πάρου είναι εκτεθειμένη στους ανέμους και τα κύματα που χτυπούν τους απότομους βράχους, δημιουργώντας ένα σκηνικό άγριο και μαγευτικό, το οποίο γίνεται ακόμα πιο μοναδικό χάρη στη μορφολογία του εδάφους που θυμίζει σε πολλά σημεία σεληνιακό τοπίο. Στην κορυφή υπάρχει ένας πανέμορφος, κατάλευκος, φάρος! Το μοναδικό κτίσμα σε αυτή την πλευρά.

Για να φτάσετε στο Φάρο, θα περάσετε από τις υπέροχες παραλίες Κολυμπήθρες και Μοναστήρι όπου αξίζει μια στάση για βουτιά αν και συνήθως έχουν πολύ κόσμο.

Στο Μοναστήρι, πίσω από το Beach bar στο τέλος του δρόμου, υπάρχει ένα πάρκινγκ όπου μπορείτε να αφήσετε το όχημα σας και να συνεχίσετε με τα πόδια την ανηφορική διαδρομή στο χωματόδρομο ακολουθώντας τις πινακίδες και τα σημάδια που είναι ζωγραφισμένα πάνω στους βράχους.

Η διαδρομή είναι περίπου 20 λεπτά μέχρι τον Φάρο και μετά μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδρομή περιμετρικά, καταλήγοντας πάλι στο Μοναστήρι.

Είναι μια υπέροχη διαδρομή η οποία πραγματικά θα σας ανταμείξει και αξίζει να νοιώσετε αυτή τη μαγευτική, άγρια, όψη της Πάρου! Θα σας εκπλήξει ευχάριστα!
faros2


faros3


faros4

Αποστολή για το HDN: Εύα Κουτουμάνου