Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Η παραλία με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο είναι ελληνική και βρίσκεται στην Κίμωλο!

prassa kimolos

Η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο Φώτο: Εύα Κουτουμάνου

Είναι γνωστό πως η Ελλάδα έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο και τα πεντακάθαρα γαλανά και τιρκουάζ νερά της είναι διάσημα διεθνώς. Απόδειξη το γεγονός πως την χώρα μας προτιμούν κάθε καλοκαίρι μερικοί από τους πιο πλούσιους και διάσημους ανθρώπους του κόσμου. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, πως η παραλία με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο βρίσκεται στην χώρα μας!

Εύα Κουτουμάνου

Πού βρίσκεται η παραλία με τα πιο όμορφα και καθαρά νερά στον κόσμο; Μα φυσικά σε ένα από τα πιο όμορφια νησιά των Κυκλάδων, όχι και τόσο γνωστό, μα ασυναγώνιστο σε φυσική ομορφιά, στην υπέροχη Κίμωλο.

«Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2023, καθιστώντας τη μια από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το travelandleisure.com και συνεχίζει:

«Υπάρχουν πολλά να αγαπήσετε στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της φανταστικής ιστορίας, της τέχνης, του φαγητού και του πολιτισμού της. Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος μεγάλος λόγος για τον οποίο ο κόσμος φαίνεται να ερωτεύεται τις διακοπές σε αυτή τη χώρα της Μεσογείου με τα κρυστάλλινα νερά.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια παραλία στην Ελλάδα που φιλοξενεί τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο».

Στα τέλη του 2023, η Florida Panhandle δημοσίευσε τη λίστα με τις παραλίες με τα πιο καθαρά νερά παγκοσμίως. Για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ξεκίνησε δημιουργώντας μια λίστα με τις 50 παραλίες που κατείχαν την υψηλότερη κατάταξη στους ιστότοπους ταξιδιωτών κριτικών. Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν «καθαρά νερά». Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να ανακαλύψει τους νικητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν λοιπόν η παραλία με τα καθαρότερα στον πλανήτη βρίσκεται σε ένα νησί που αν και δεν είναι από τις πιο δημοφιλείς Κυκλάδες, αποτελεί ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς προορισμό.

Ο λόγος για την παραλία Πρασσά στην Κίμωλο, που είναι και η πιο διάσημη του νησιού.

Έχει λευκή, παχιά άμμο μέσα και έξω από τη θάλασσα και τιρκουάζ νερά, για τα οποία το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών αναφέρει τη φράση «καθαρά νερά». Οι ντόπιοι λένε ότι το ολόλευκο σεληνιακό σκηνικό οφείλεται στα ορυχεία κιμωλία που βρίσκονται πίσω της και μάλλον δίκιο έχουν.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η παραλία Γεννάδι στο νησί της Ρόδου, η Pileh Bay στην Ταϊλάνδη, η παραλία του Αγίου Δημητρίου στην Αλόννησο και της Αγίας Άννας στην Αμοργό. Στην 10η θέση βρίσκεται ο Μικρός Γιαλός στη Λευκάδα.

Εμείς θα συμπληρώσουμε πως εάν βρεθείτε στην πανέμορφη Κίμωλο, φυσικά θα πάτε στα Πρασσά και εάν είσαστε με σκάφος είναι και το καλύτερο σημείο για να μείνετε αρώδου, μην παραλείψετε, όμως, να επισκεφθείτε με φουσκωτό, βαρκάκι ή καΐκι και την Πολύαιγο που βρίσκετε ακριβώς απέναντι.