Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Η παραλία της Ρόδου που μάγεψε τον Άντονι Κουίν!

Α Κουιν 4

Στην πανέμορφη Ρόδο, την περήφανη πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, η οποία τις δεκαετίες του '60 και του '70 ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τους Έλληνες αλλά και τους ξένους jet setters και εξακολουθεί να προσελκύει σταθερά πολλούς επισκέπτες κυρίως από την Αγγλία και τις Σκανδιναβικές χώρες, βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες παραλίες, ένας μικρός παράδεισος που μάγεψε τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ Άντονι Κούιν τόσο πολύ που θέλησε να την αγοράσει.

Όταν, το 1961, η παραγωγή της διάσημης ταινίας "Τα κανόνια του Ναβαρόνε" ταξίδεψε στη Ρόδο για τα γυρίσματα της ταινίας, ο αγαπημένος Χολιγουντιανός ηθοποιός, που πρωταγωνιστούσε στην ταινία, ερωτεύτηκε το όμορφο νησί τόσο πολύ που θέλησε να αγοράσει ένα κομμάτι γης του.

Η παραλία που τον μάγεψε βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, λίγο μετά το γνωστό Φαληράκι. Τελικά η αγοραπωλησία δεν ευδοκίμησε αλλά η παραλία από τότε πήρε το όνομα του γνωστού ηθοποιού.

Για να φτάσετε στην πραγματικά μαγευτική παραλία, θα περάσετε το Φαληράκι και θα στρίψετε στην ταμπέλα που γράφει Παραλία Λαδικού. Αμέσως μετά την Παραλία Λαδικού, η οποία είναι επίσης πανέμορφη, θα φτάσετε στην μικρή παραλία Άντονι Κουίν.

Τα νερά πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα και δροσερά. Η παραλία προστατευμένη από τους ανέμους. Τα βραχάκια μέσα στη θάλασσα και τα δέντρα που φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό.

Ήρθαμε στη "Γαλάζια Λίμνη" είπαμε μόλις βουτήξαμε στα υπέροχα νερά! Ξαπλώστρα ούτε για δείγμα εκείνη την ώρα καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση και οι περισσότεροι πηγαίνουν εκεί νωρίς το πρωί. Το κόστος για μια ξαπλώστρα είναι μόλις 6 ευρώ.

Εμείς χαρήκαμε τη θάλασσα κολυμπώντας περίπου μία ώρα και μετά ανεβήκαμε στο εστιατόριο/μπαρ που βρίσκεται ακριβώς επάνω από την παραλία και απολαύσαμε μια γευστικότατη ταλιάτα, γαρίδες, ψητό χαλούμι κι ένα μπουκάλι παγωμένη Μαλαγουζιά από το βουνό του Ολύμπου.

Απίστευτη εμπειρία που αξίζει να ζήσετε!

Α Κουιν 5

Α Κουιν 2

Α Κουιν 3

Α Κουίν

Α Κουιν 7

Α Κουιν 8

Για το HDN: Εύα Κουτουμάνου