Κυριακή, 19 Μαϊος 2024
Διάσπαρτα σύννεφα
25.6°C Αθήνα

Νικουριά: Το πανέμορφο ακατοίκητο νησί με τα τιρκουάζ νερά

nikouria2

Η Νικουριά ή Νικούρια βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αμοργό, στην καρδιά του Αιγαίου, μόλις δέκα λεπτά με το καραβάκι. Είναι ένα πανέμορφο ακατοίκητο νησί με δύο παραλίες, η μία τελείως ερημική και η άλλη με ένα "πειρατικό" beach bar και λίγες σκόρπιες ψάθινες ομπρέλες.


Για να φτάσετε στην Νικουριά, θα πάτε πρώτα στην παραλία του Άγιου Παύλου, η οποία είναι επίσης πανέμορφη! Από εκεί ξεκινάει ένα καΐκι κάθε μία ώρα και σας πηγαίνει απέναντι στο πανέμορφο ακατοίκητο νησί με τις παρθένες παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά.

Η διαδρομή είναι μόλις 10 λεπτά και κοστίζει δέκα ευρώ με την επιστροφή. Το καΐκι σας πάει και στις δύο παραλίες κι εσείς επιλέγετε που θέλετε να κατεβείτε.

Η μία παραλία είναι μικρή και εντελώς ερημική. Η άλλη είναι μία τεράστια παραλία με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά. Εκεί υπάρχει ένα αυτοσχέδιο beach bar που λειτουργεί με γεννήτρια και ελάχιστες ψάθινες ομπρέλες για τις οποίες πρέπει να δώσετε "μάχη".

Η Αμοργός και όλη αυτή η πλευρά του Αιγαίου φημίζεται για τους έντονους ανέμους της οπότε δε θα συνιστούσαμε να πάρετε δική σας ομπρέλα καθώς θα είναι μάλλον αδύνατον να στηθεί στην παραλία.

Πηγαίνετε εκεί με χαλαρή διάθεση και όρεξη για περιπέτεια. Θα γυρίσετε με ένα πλατύ χαμόγελο και αμέτρητες όμορφες εικόνες. Μία καλή ιδέα είναι να πάρετε μαζί σας μάσκα, βατραχοπέδιλα και μία υποβρύχια φωτογραφική μηχανή.

Καλή διασκέδαση!

nikouria

 nikouria1

nikouria3

nikouria4

nikouria6

nikouria7

nikouria8

nikouria9

nikouria10

Αποστολή για το HDN: Εύα Κουτουμάνου