Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
Λίγα σύννεφα
16.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0778
1 $ = € 0.9278

Περιπλανιόμαστε στα σοκάκια της Ίου

Ίος

 Η Ίος, το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που βρίσκεται ανάμεσα στη Νάξο και τη Σαντορίνη, είναι διάσημο κυρίως για τα ξέφρενα ολονύχτια πάρτυ και το φθηνό αλκοόλ στα πολυάριθμα μπαράκια της Χώρας. Το νησί όμως αυτό είναι πολλά παραπάνω!

Η Χώρα είναι χτισμένη στην κορυφή ενός πανύψηλου λόφου κι αν την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί μπορείτε να απολαύσετε τα γραφικά σοκάκια της και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα.

Η ανάβαση από το λιμάνι προς τη Χώρα μέσα από τα πλατιά σκαλιά είναι αρκετά απαιτητική αλλά αξίζει πραγματικά! Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε οδικώς με ταξί ή λεωφορείο.

Το βράδυ το σκηνικό αλλάζει και τα σοκάκια γεμίζουν κόσμο και μουσική. Εάν θέλετε να είσαστε μακριά από την πολύβουη νυχτερινή ζωή της Ίου υπάρχουν πολλά ωραία μέρη για να μείνετε και να διασκεδάσετε έξω από τη Χώρα.   

Μια καλή εναλλακτική πρόταση για το βράδυ είναι τα εστιατόρια στο λιμάνι, εμείς προτιμήσαμε το Ithaka. Επίσης πολύ ωραίο μέρος για διαμονή και φαγητό είναι ο Μυλοπότας που βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα και έχει δύο παραλίες, μία απόκρυμνη και απομονωμένη με πανέμορφα νερά και μία οργανωμένη με beach bar και θαλάσσια σπορ και παιχνίδια. Η επιλογή δική σας!Ίος2

Ίος4

Ίος5

Ίος3

Ιος7

Ιος6

Ιος8

Αποστολή για το HDN: Εύα Κουτουμάνου