Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
Λίγα σύννεφα
16.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0778
1 $ = € 0.9278

Περπατάμε στην Οδό των Ιπποτών και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

ρόδος

Βρεθήκαμε στη Ρόδο, στο «Σμαραγδένιο νησί», όπως την αποκαλούν και περπατήσαμε στη διάσημη Οδό των Ιπποτών και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το στολίδι της Ρόδου.

της Εύας Κουτουμάνου

Η Ρόδος είναι ένα πανέμορφο νησί με μεγάλη ιστορία. Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και πρωτεύουσα τους.

Κατά τις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70 ήταν ο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για το εγχώριο αλλά και διεθνές τζετ σετ ενώ τη δεκαετία του '60 το «Σμαραγδένιο νησί», όπως την αποκαλούν, προσέλκυσε εκτός από τους Έλληνες κινηματογραφικούς παραγωγούς και αρκετούς παραγωγούς του Χόλιγουντ.

Την περίοδο εκείνη κατέφθασαν στο νησί για γυρίσματα μεγάλοι αστέρες της «Μέκκας του κινηματογράφου», όπως οι Άντονι Κουίν, Γκρέγκορι Πεκ, Κλαούντια Καρντινάλε, Ρότζερ Μουρ, Τέλης Σαβάλας και πολλοί άλλοι.

Η ελίτ του διεθνούς και εγχώριου τζετ σετ κατέκλυζε, για δεκαετίες, το νησί κάθε καλοκαίρι ενώ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς μέχρι σήμερα.

Ένα από τα πολλά "στολίδια" του νησιού είναι και η Οδός των Ιπποτών με το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Φορέστε τα πιο άνετα, ίσια, παπούτσια σας και περιπλανηθείτε στους πλακόστρωτους δρόμους. Μπείτε στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και "ταξιδέψτε" πίσω στον χρόνο, στην περίοδο της Ιπποτοκρατίας.

Οι Οσπιτάλιοι Ιππότες ή Ιωαννίτες Ιππότες κατέλαβαν το νησί της Ρόδου από το 1309 έως το 1522 και το κυβέρνησαν συνολικά 19 Μεγάλοι Μάγιστροι.

Ένα ταξίδι στη Ρόδο δεν μπορεί να μη περιλαμβάνει και μία επίσκεψη στο πανέμορφο αυτό κομμάτι της πόλης!

ρόδος1

ρόδος2

ρόδος3

ρόδος5

ρόδος4

ρόδος6