Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
Συννεφιά
21.1°C Αθήνα

Σέριφος: Το ελληνικό νησί που μάγεψε τη βρετανική Guardian 

serifos greece
 
«Αν θέλεις να ταξιδέψεις σε ένα νησί με ακατέργαστη ομορφιά, σίγουρα θα χρειαστείς έναν Έλληνα και τις εμπιστευτικές πληροφορίες που αυτός θα σου δώσει. Αν πάλι αναζητάς τη νυχτερινή ζωή, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τους Αθηναίους στα πιο κοσμικά νησιά της Ελλάδας». Με αυτά ακριβώς τα λόγια ξεκινά το άρθρο της Guardian, το οποίο αποτελεί ωδή σε ένα από το πιο όμορφα και ταυτόχρονα ένα από τα πιο «άγρια» νησιά της Ελλάδας, τη Σέριφο.
 
«Είναι τόσο άγριο και ακατέργαστο σαν ένας μικροσκοπικός θησαυρός στον χάρτη», γράφει ο αρθρογράφος δηλώνοντας μαγεμένος από την εντυπωσιακής ομορφιάς Σέριφο.
 
«Οι πιο δαιμόνιοι ξενοδόχοι δεν αποφάσισαν τυχαία να ανοίξουν επιχειρήσεις στη Σέριφο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τους έπεισε ο ήχος των κυμάτων που ακούγεται από τα ανοιχτά παράθυρα. Ή το γεγονός πως οι ευκατάστατοι Αθηναίοι έσπευσαν να αγοράσουν μικρές εξοχικές κατοικίες στη Σέριφο «μεταμορφώνοντας» τες στα καλύτερα καλοκαιρινά καταφύγια», γράφει χαρακτηριστικά.
 
Άλλωστε σε ολόκληρο το αφιέρωμα τονίζεται πως οι κάτοικοι της Αθήνας σπεύδουν στη Σέριφο για να ηρεμήσουν από τη φορτική τους καθημερινότητα και να περάσουν μερικές ημέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.
 
«Με εξαίρεση τη Χώρα, σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του νησιού, μπορεί κανείς να απολαύσει την πιο άγρια ομορφιά που θα μπορούσε να βρει σε ελληνικό νησί», τονίζει ο αρθρογράφος, καλώντας όσους λατρεύουν τη χαλάρωση και την ηρεμία στις διακοπές, να επισκεφτούν την πανέμορφη Σέριφο.