Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Σύμη: Η πανέμορφη «αρχόντισσα των Δωδεκανήσων»

symi2

 Η Σύμη, ένας σχετικά άγνωστος τουριστικός προορισμός για τους Έλληνες, είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου. Δεν την αποκαλούν άδικα «αρχόντισσα των Δωδεκανήσων». Πανέμορφη, περήφανη και γεμάτη όμορφα χρώματα στέκει αγέρωχη απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας.

της Εύας Κουτουμάνου

Πλησιάζοντας με το καραβάκι δύο πράγματα σου κάνουν αμέσως εντύπωση, το πόσο όμορφη είναι η Σύμη και το πόσο κοντά βρίσκεται στα τουρκικά παράλια.

Οι ελληνικές σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλο το νησί, περήφανες κι αυτές για να θυμίζουν στους "φίλους μας απέναντι ότι είναι ελληνική" όπως άκουσα και μία κυρία να λέει στο παιδάκι της καθώς κολυμπούσαμε στο Τολί, μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Το γραφικό νησί που σου κλέβει την καρδιά με την πρώτη ματιά είναι γεμάτο όμορφα χρώματα, με το μπλε και το γαλαζοπράσινο της θάλασσας, το πράσινο των πεύκων, το λευκό της αμμουδιάς αλλά και με τα όμορφα χρώματα που οι ντόπιοι βάφουν τα σπίτια τους τα οποία είναι όλα πεντακάθαρα και περιποιημένα.

Έχουμε ταξιδέψει μέχρι τώρα σε πολλά νησιά, ήταν η πρώτη φορά, όμως, καθώς πλησιάζαμε στη Σύμη, που όλος ο κόσμος είχε βγει στο κατάστρωμα και προσπαθούσε να απαθανατίσει την ομορφιά του νησιού!

Είναι σίγουρα ένα από τα νησιά της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος για να ανακαλύψει τη μαγεία της χώρας μας και τις άπειρες ομορφιές της.

symi5

symi4

symi9

symi10

symi11

symi13

symi1

symi21

symi20

symi22

symi14

symi15

symi16