Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024

Θαψά: Η «Γαλάζια Λίμνη» της Εύβοιας

θαψα
 
Τα Θαψά, η «Γαλάζια Λίμνη» της Εύβοιας κι ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού, βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της ανατολικής Εύβοιας, στην περιοχή της Κύμης.
 
Εύα Κουτουμάνου
 
Η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη και για να βρείτε αυτόν τον καλά «κρυμμένο παράδεισο» θα χρειαστεί να ρωτήσετε τους ντόπιους, οι οποίοι πάντα ξέρουν καλύτερα!
 
Η διαδρομή για να φτάσετε οδικώς είναι αρκετά απαιτητική καθώς τα τελευταία 10 περίπου χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος και θα χρειαστείτε αυτοκίνητο για off-road διαδρομές, δηλαδή κάποιο 4x4.
 
Εάν δεν έχετε αυτοκίνητο με τετρακίνηση και ψηλό ή σας αποθαρρύνει η οδήγηση σε κακοτράχαλους δρόμους, τότε η καλύτερη επιλογή είναι να πάτε στα Θαψά δια θαλάσσης.
 
Η πρόσβαση με σκάφος είναι πιο εύκολη και φτάνετε γρήγορα στα Θαψά από την Κύμη.
 
θαψα 2
 
Ακόμα κι αν δεν έχετε δικό σας σκάφος, φέτος, για πρώτη φορά, υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε καραβάκι, το καΐκι «Άγιος Ιωάννης», από την Κύμη.
 
Πρόκειται για ένα ξύλινο παραδοσιακό σκάφος που έχει ναυπηγηθεί στην Ύδρα. Η εκδρομή ξεκινάει στις 10:00 το πρωί και επιστρέφει στην Κύμη γύρω στις 20:00 το βράδυ.
 
Κοστίζει 30 Ευρώ και πρέπει να συμπληρωθούν τουλάχιστον 10 άτομα για να γίνει η εκδρομή.
 
Εκτός από τα Θαψά, που είναι ο τελικός προορισμός, το τρεχαντήρι θα σας πάει και σε άλλες παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα και σε κάποιες θα σταματήσετε και για μια βουτιά στα παραμυθένια νερά!
 
Μπορεί ο εντοπισμός και η πρόσβαση στα Θαψά να σας δυσκολέψουν λίγο, εάν δεν πάτε με το τρεχαντήρι του καπετάν Γιάννη, μόλις φτάσετε, όμως, θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω!
 
Την αποκαλούν «Γαλάζια Λίμνη» και όχι άδικα!
 
Τα καταγάλανα, κρυστάλλινα, νερά θα σας μαγέψουν και θα σας θυμίσουν μέρη εξωτικά κι ας είναι στην Εύβοια, μόλις 3 ώρες από την Αθήνα και περίπου 2 ώρες από την Χαλκίδα.
 
Ανακαλύψτε τη μαγευτική «Γαλάζια Λίμνη» της Εύβοιας και απολαύστε απίστευτες βουτιές αλλά και φωτογραφίες που θα καταπλήξουν τους πάντες! Μην τους πείτε που βρίσκεστε... αφήστε τους να μαντέψουν σε ποιον εξωτικό παράδεισο υπάρχει αυτή η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά!