Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022
Καθαρός Ουρανός
24.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0269
1 $ = € 0.9738

Τηγανάκια: Η εξωτική παραλία στους Αρκιούς που θα σας αφήσει άφωνους!

Arkioi

Υπάρχουν κάποια μέρη τόσο όμορφα που είναι δύσκολο να βρεις λέξεις για να περιγράψεις τόση ομορφιά. Ένα από αυτά είναι η εξωτική παραλία Τηγανάκια στους Αρκιούς.

της Εύας Κουτουμάνου

Οι Αρκιοί είναι ένα ήρεμο και απομονωμένο νησάκι των Δωδεκανήσων που αριθμεί μόλις 35 μόνιμους κατοίκους. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Πάτμο αλλά και στη Λέρο και μπορείτε να πάτε εκεί με καραβάκι-καΐκι και από τα δύο νησιά.

Η πιο όμορφη και διάσημη παραλία είναι τα Τηγανάκια τα οποία προσελκύουν, φυσικά, και πολλά σκάφη με Έλληνες και ξένους επισκέπτες που ξέρουν να ανακαλύπτουν και να εκτιμούν την απόλυτη ομορφιά.

Τα τιρκουάζ νερά θα σας μαγέψουν και είναι ισάξια με τις καλύτερες παραλίες των εξωτικών νησιών του Ειρηνικού ή της Καραϊβικής.

Ο καλύτερος τρόπος για να τα απολαύσετε είναι με σκάφος το οποίο μπορείτε να ναυλώσετε από τα γύρω νησιά. 

Αν θέλετε να εξερευνήσετε και να απολαύσετε πραγματικά τα Δωδεκάνησα, προτείνουμε να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό, από την Κω για παράδειγμα, και να επισκεφθείτε τη Λέρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και την Πάτμο τα οποία όλα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε στους Αρκιούς με καΐκι από τη Λέρο ή την Πάτμο και να νοικιάσετε κάποιο συμπαθητικό δωμάτιο στο νησί όπου υπάρχουν και τρία μικρά ταβερνάκια και ένα καφέ.

Στα Τηγανάκια μπορείτε να πάτε περπατώντας από το κέντρο των Αρκιών. Φροντίστε, μόνο, να πάρετε μαζί σας νερό και κάποιο σνακ καθώς δεν υπάρχει τίποτα εκεί γύρω. Και φυσικά φεύγοντας να μην αφήσετε τίποτα που να ρυπάνει την παρθένα παραλία.

Μια βουτιά στα υπέροχα αυτά νερά, θα σας μείνει αξέχαστη!

Arkioi1

Arkioi2

Arkioi3

Arkioi4

Arkioi5

Arkioi6