Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Το Απέραντο Γαλάζιο της Αμοργού

Αγία Άννα 0

Την παραλία της Αγίας Άννας αντίκρυσε ο Λυκ Μπεσόν κι επέλεξε την Αμοργό για τα γυρίσματα της ταινίας "Απέραντο Γαλάζιο" (Le Grand Bleu).

Αποστολή για το HDN: Εύα Κουτουμάνου

Η πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από τη Χώρα της Αμοργού με το αυτοκίνητο, κατευθυνόμενοι νότια.

Δεν υπάρχει οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστες. Αφήνετε το αυτοκίνητο σας στο πάρκινγκ και κατεβαίνετε στην παραλία με τα πόδια.

Εκεί σας περιμένει μια εκθαμβωτική γαλαζοπράσινη θάλασσα με πεντακάθαρα νερά και κάτασπρα βράχια όπου μπορείτε να ξαπλώσετε μετά τη βουτιά σας.

Ακριβώς από πάνω βρίσκεται το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας το οποίο είναι χτισμένο όλο μέσα στο βράχο. Κατάλευκο και αγέρωχο καθηλώνει τους επισκέπτες.

Για να το επισκεφθείτε θα πρέπει να ανεβείτε 300 σκαλιά! Η θέα όμως από το μπαλκόνι της Μονής που έχει μπροστά του όλο το Αιγαίο, αξίζει την ανάβαση! Η Μονή λειτουργεί από το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι και μετά ξανανοίγει στις πέντε το απόγευμα. Καλό είναι να ελέγξετε τις ώρες πριν πάτε. Επίσης για να επισκεφθείτε το μοναστήρι θα πρέπει να είσαστε κατάλληλα ντυμένοι με μακρυά ρούχα που δεν αφήνουν ακάλυπτα τα χέρια και τα πόδια σας, διαφορετικά η είσοδος απαγορεύεται.

Εμείς ανεβήκαμε στο πανέμορφο μοναστήρι και μετά κατηφορίσαμε στην παραλία της Αγίας Άννας για μια δροσιστική βουτιά πριν επισκεφθούμε τα ταβερνάκια στο κέντρο της Χώρας.

Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Αγία Άννα 3

Αγία Άννα1 Αγία Άννα2

Αγία Άννα5

Αγία Άννα4

Αγία Άννα