Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023
Λίγα σύννεφα
21.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0590
1 $ = € 0.9443

Travelling to my Hellenic roots

 

Εύα Κουτουμάνου, Ταξιδιωτική Συντάκτρια

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει! Έτσι λέμε εμείς οι Θεσσαλονικείς και δεν έχουμε άδικο. Η Χαλκιδική μπορεί να σου προσφέρει από τις πιο κοσμοπολίτικες στιγμές μέχρι τις πιο μποέμ εμπειρίες, αρκεί να ξέρεις που να πας. Ξεκινάμε λοιπόν!

Πόρτο Χέλι: Ταξίδι στην επίγεια Εδέμ

Εύα Κουτουμάνου, ταξιδιωτική συντάκτρια

Πλησιάζοντας το Πόρτο Χέλι με σκάφος είναι αδύνατο να μη θαυμάσει κανείς την απίστευτη αρμονία του γαλάζιου και του πράσινου που κυριαρχεί σ’ αυτό το ασφαλές φυσικό λιμάνι. Μια μικρή Εδέμ με κολπίσκους, νησάκια και ιδιωτικές παραλίες καθώς πλέουμε από το Μυρτώο Πέλαγος στον Αργολικό Κόλπο, απλώνεται μπροστά μας.

Κείμενο, φωτογραφίες της Εύας Κουτουμάνου

Μπαίνουμε στο κάστρο της Μονεμβάσιας και πλέουμε από το λιμάνι της προς την Αθήνα σε ένα μαγευτικό ταξίδι!

Εύα Κουτουμάνου, ταξιδιωτική συντάκτρια

Πρωτοστάτες στην Επανάσταση του 21 οι ηρωικές Σπέτσες έπαιξαν μοναδικό και καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Εύα Κουτουμάνου, ταξιδιωτική συντάκτρια

Αξημέρωτα ανοίξαμε πανιά για την Πάρο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Σε μερικές ώρες το κάτασπρο νησί με τα γαλανά νερά θα ξεπρόβαλε μπροστά μας. Η ιστορία της Πάρου ξεκινάει από το 4000 π.Χ. κι είναι ένα πανέμορφο νησί με τεράστια ιστορία, παραμυθένιες παραλίες κι εκθαμβωτικά σπήλαια.

Tags:

Τη Σαντορίνη ομολογώ ότι τη «σνόμπαρα» τα τελευταία χρόνια, όπως κάνουμε καμιά φορά με τα πραγματικά δημοφιλή μέρη. «Ελα μωρέ υπάρχουν τόσα ωραία νησιά στην Ελλάδα, τι έχουν πάθει πια όλοι με τη Σαντορίνη», πόσοι από εσάς έχετε πει το ίδιο πράγμα όπως εγώ; Εκείνη όμως είχε την τελευταία λέξη και το κατάλαβα με το που βρέθηκα ξανά μετά από χρόνια στο νησί...