Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Ένας παράδεισος μέσα στα πεύκα

pefkohori

Το Πευκοχώρι Χαλκιδικής βρίσκεται μόλις 105 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και περιβάλλεται, όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, από δάση πεύκων.

Εύα Κουτουμάνου

Το Πευκοχώρι είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Αρκετά ανεπτυγμένο ώστε να μπορείτε να βρείτε τα πάντα από αγροτικό ιατρείο μέχρι τουριστικά καταστήματα και υπέροχες ταβέρνες, αλλά και αρκετά παρθένο μέρος ακόμα, σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, ώστε να απολαύσετε τα τιρκουάζ νερά και τις πανέμορφες παραλίες με τα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα!

pefkohori 1

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου είναι ο πολιούχος του Πευκοχωρίου και πρόκειται για έναν ναό, βασιλικού ρυθμού, που χρονολογείται από το 1843.

glarokavos pefkohori
Ο μαγευτικός Γλαρόκαβος, λίγο έξω από το Πευκοχώρι, όπου μπορείτε να ενοικιάσετε και σκάφος . Πρέπει οπωσδήποτε να τον επισκεφθείτε για μια ονειρεμένη βουτιά στα τιρκουάζ νερά του!

Για να απολαύσετε την ομορφιά του Πευκοχωρίου, πάντως, σε όλο το μεγαλείο της, θα πρότεινα να αποφύγετε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που η Χαλκιδική, και ειδικά το πρώτο πόδι, είναι στο peak τους. Προτιμήστε τις αρχές του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Οκτώβριο. Και φυσικά, εάν βρεθείτε στην Χαλκιδική μην παραλείψετε να κάνετε τον γύρο της Χαλκιδικής ή τουλάχιστον τον γύρο του ποδιού. Μία πολύ καλή ιδέα, είναι να κάνετε τον γύρο της Χαλκιδικής με ιστιοπλοϊκό, η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!