Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023
Σπασμένα σύννεφα
23.9°C Αθήνα

1 € = $ 1.0568
1 $ = € 0.9463

Υγεία

μακροζωια

Η ζωή είναι ωραία και εμείς μπορούμε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη! Υπάρχουν απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας αλλά και για να ζήσουμε περισσότερα χρόνια. Αυτά είναι τα 7 απλά μυστικά.

κοκκινο κρασι υγεια

Το κρασί και δη το κόκκινο, με μέτρο, έχει αποδειχθεί πως μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία μας. Οι ειδικοί συνιστούν 2 ποτήρια κρασί καθημερινά για τους άντρες και 1 για τις γυναίκες. Το ίδιο έλεγαν και με τη λαϊκή σοφία τους οι πρόγονοι μας. Μάλιστα, η προγιαγιά μου, την οποία είχα την χαρά να τη γνωρίσω και η οποία έφτασε αισίως τα 109 χρόνια, για πρωινό κάθε πρωί έπινε ένα ποτήρι κρασί με ένα παξιμάδι, κάτι που θυμίζει λίγο και το κρασί με τον άρτο της Θείας Λειτουργίας.

Tags:

 κορονοϊος μεταλλαξη

Την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, εξέφρασε, σε δηλώσεις  της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η ίδια είπε ότι το στέλεχος Pirola είναι ήδη στην Ελλάδα, καταθέτοντας παράλληλα τον προβληματισμό της επιστημονικής κοινότητας για τις μεταλλάξεις του. Η υποπαραλλαγή έχει ήδη ανιχνευθεί και στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και τη Δανία.

 ροφημα με μελι

Οι περισσότερες και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρησιμοποιήσει χωριστά το μέλι, την κανέλα και τον κουρκουμά στη μαγειρική μας και στα ροφήματα μας. Τώρα, ήρθε η ώρα να συνδυάσουμε και τα τρία σε ένα ρόφημα για να δημιουργήσουμε έναν "εκρηκτικό" συνδυασμό που θα "απογειώσει" τον εγκέφαλο μας!

 κρεατα

Οι πολύποδες του παχέος εντέρου είναι μικροί όγκοι που ξεκινούν από την εσωτερική επιφάνεια του τοιχώματος του παχέος εντέρου και προβάλλουν μέσα στον αυλό του. Οι πολύποδες αυτοί είναι αρκετά συχνοί και ανευρίσκονται στο 40% περίπου του πληθυσμού. Τις περισσότερες φορές, στο αρχικό τους στάδιο, είναι καλοήθεις αλλά μπορεί να εξελιχθούν σε κοκοήθεις εάν δεν διαγνωστούν και αφαιρεθούν έγκαιρα.

 όσφρηση υγεια

Η σχέση μεταξύ όσφρησης και γνωστικής λειτουργίας είναι διαπιστωμένη. Τώρα, μία ακόμα μελέτη έρχεται να ενισχύσει αυτή την πεποίθηση υποστηρίζοντας πως μια εξαιρετικά απλή θεραπεία θα μπορούσε να αναστείλει τη γνωστική έκπτωση που αναπτύσσεται με τη γήρανση του ανθρώπου.

Tags:

 unhealthy food

Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια που όλοι, λίγο πολύ, φοβόμαστε και πολλοί τον έχουμε αντιμετωπίσει είτε σε προσωπικό επίπεδο στο ίδιο μας το σώμα είτε μέσα από την περιπέτεια υγείας κάποιου κοντινού μας. Όλοι, λοιπόν, θέλουμε να προστατευτούμε από αυτόν και θα κάναμε τα πάντα. Συχνά, όμως, κάνουμε πράγματα, χωρίς να το ξέρουμε, που βλάπτουν την υγεία μας.