Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022
Λίγα σύννεφα
28.9°C Αθήνα

1 € = $ 1.0290
1 $ = € 0.9718

Υγεία

Ευλογιά των πιθήκων: Περισσότερα απο 200 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το ECDC

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων παγκοσμίως έχει φθάσει τα 219, πέραν των χωρών της Αφρικής όπου η νόσος είναι ενδημική, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ( ECDC).

Ηπατίτιδα: Aυξάνονται τα κρούσματα σε παιδιά - Μυστήριο παραμένει η αιτία

Μια επικίνδυνη και μυστηριώδης ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται στα παιδιά, και οι ειδικοί δίνουν μάχη για να λύσουν το «γρίφο». Ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε τι κρύβεται πίσω από τα κρούσματα, λένε οι ειδικοί.

Ευλογιά των πιθήκων: Τι γνωρίζουμε έως τώρα - Πώς μεταδίδεται, πώς θα προφυλαχτούμε

Πριν από δύο εβδομάδες μία επιδημική έξαρση κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς δημόσιας υγείας.

Η σιωπηλή νόσος του 21ου αιώνα: Ποια είναι και τι κάνει στο σώμα μας

Η πάθηση αυτή ονομάζεται «σιωπηλή νόσος» επειδή μπορεί να εξελίσσεται χωρίς να γίνεται αντιληπτή για πολλά χρόνια, και ο πάσχων την καταλαβαίνει όταν πια σπάει κάποιο οστό.

Eυλογιά των πιθήκων: Κρούσμα και στις ΗΠΑ

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η «ευλογιά των πιθήκων» καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη, ενώ και οι ΗΠΑ καταγράφουν πλέον το πρώτο κρούσμα. Η Βρετανία, η Πορτογαλία και η Ισπανία ανέφεραν 36 ύποπτα κρούσματα, ενώ ένα κρούσμα εντόπισαν μέχρι στιγμής οι αμερικανικές υγειονομικές Αρχές.

Tags:

Έρευνα για την οξεία ηπατίτιδα σε 16 χώρες - Στο μικροσκόπιο ο πρώτος θάνατος παιδιού στις ΗΠΑ

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να αναζητούν την αιτία των περιπτώσεων οξείας και σοβαρής ηπατίτιδας που έχουν μολύνει δεκάδες παιδιά σε 16 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη.

corona test gb960775d0 1280

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την πρώτη επίδειξη rapid test για τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης, οι ανεμβολίαστοι απαλλάσσονται από το έξτρα μέτρο.