Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022
Συννεφιά
0.6°C Αθήνα

1 € = $ 1.1322
1 $ = € 0.8832

Υγεία

ΠΟΥ: Η εκτίμηση ότι ο κόσμος βρίσκεται στην τελευταία φάση της πανδημίας είναι «επικίνδυνη»

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν επικίνδυνο να κάνει κάποιος την εκτίμηση ότι η υψηλής μεταδοτικότητας Ομικρον είναι η τελευταία παραλλαγή που θα εμφανισθεί και ότι ο κόσμος βρίσκεται στην τελευταία φάση της πανδημίας.

Tags:

Εγκρίθηκε συνδυαστική θεραπεία για παιδιά 6-11 ετών με κυστική ίνωση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε την επέκταση της ένδειξης του KAFTRIO® (ivacaftor/tezacaftor/elexacaftor) σε σχήμα συνδυασμού με το ivacaftor για τη θεραπεία της κυστικής ίνωσης (CF) σε ασθενείς ηλικίας 6 έως 11 ετών, που έχουν τουλάχιστον μία μετάλλαξη F508del στο γονίδιο του ρυθμιστή διαμεμβρανικής αγωγιμότητας της κυστικής ίνωσης (CFTR), ανακοίνωσε η εταιρεία βιοτεχνολογίας Vertex.

Tags:

Παιδική αϋπνία: Αιτίες, συμπτώματα, θεραπεία και πρόληψη

Η αϋπνία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια διαταραχή ύπνου κατά την οποία ένα άτομο δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Η παιδική αϋπνία μπορεί να αναπτυχθεί κατά τη βρεφική ηλικία και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την εφηβεία.

Μάσκες FFP2: Έξι σημεία «κλειδιά» πριν τις αγοράσετε

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της μάσκας FFP2, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου στην αγορά έχουν κυκλοφορήσει προϊόντα τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

Tags: