Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
18.9°C Αθήνα

Υγεία

 ESY

Στην ολομέλεια της Βουλής εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο «Δράσεις δημόσιας υγείας - Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

aypnia1

Ο ύπνος είναι ένας από τους πολυτιμότερους παράγοντες για μια παραγωγική και υγιή ζωή. Ενώ κοιμόμαστε, ο οργανισμός αποκαθιστά τυχόν βλάβες στα συστήματα του και το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενισχύεται ενώ αναμνήσεις και εμπειρίες που είχαμε μέσα στην ημέρα οργανώνονται στον εγκέφαλο μας. Παρ’ όλα αυτά όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται πλέον για κακή ποιότητα ύπνου και για αϋπνίες.

 Zizel

Η 43χρονη Ζιζέλ Μπούντχεν ήταν και παραμένει ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα του κόσμου και διάσημη για το καλλίγραμμο κορμί της. Μάλιστα, ο πρώην "άγγελος" της Victoria's Secret μοιράζεται τα μυστικά που διατηρούν το σώμα της αψεγάδιαστο ενώ έχει εκδόσει και βιβλίο μαγειρικής για υγιεινή διατροφή, αποκαλύπτωντας το συστατικό που δεν καταναλώνει ποτέ και το θεωρεί «δηλητήριο» για το σώμα.

 fasting diet

Πρόσφατη έρευνα, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σικάγο, υποδηλώνει ότι η διαλειμματική νηστεία, η δίατα που έχει γίνει τελευταία ιδιαίτερα δημοφιλής, μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά μακροπρόθεσμα δυσμενείς επιπτώσεις με 91% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.

 face cream

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας του ανεξάρτητου ερευνητικού εργαστηρίου Valisure, που εδρεύει στο Κονέκτικατ, σύμφωνα με την οποία υψηλά επίπεδα βενζολίου, το οποίο σχετίζεται με πρόκληση καρκίνου, ανιχνεύθηκαν σε διάφορα θεραπευτικά προϊόντα για την ακμή, όπως της Clinique (Estee Lauder) και της Clearasil. Αξίζει να τονίσουμε, πάντως, πως ο FDA - η επίσημη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ - δεν έχει απαντήσει ακόμα στην αναφορά του ανεξάρτητου εργαστηρίου Valisure.

intermittent fasting

Η διαλειμματική νηστεία ή διαλειμματική δίαιτα (Intermittent Fasting) είναι μία τάση που κυριαρχεί στον κόσμο της δίαιτας και της διατροφής, τα τελευταία χρόνια και η δημοτικότητα της αυξάνεται διαρκώς, όχι μόνο για απώλεια βάρους, αλλά και για τη βελτίωση της συνολικής υγείας. Τι είναι, όμως, η διαλειμματική δίαιτα; Ποια είναι τα οφέλη της για την υγεία μας; Και τελικά ποια είναι τα συν και ποια τα μείον της διαλειμματικής δίαιτας;

 φαρμακευτικη κανναβη

Ξεκίνησε η συνταγογράφηση και η διάθεση της φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία της Ελλάδας. Μάλιστα, μία μητέρα τριών παιδιών θα περάσει τις επόμενες ημέρες την πόρτα του φαρμακείου για να εκτελέσει, πιθανότατα, την πρώτη συνταγή στην χώρα.