Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
Λίγα σύννεφα
16.1°C Αθήνα

1 € = $ 1.0778
1 $ = € 0.9278

Υγεία

 πετρος μπαγγεας
 
Ο Πέτρος Μπαγγέας ξεκίνησε ειδικότητα στη χειρουργική το 2012. Τα νοσοκομεία που βρέθηκε ή δεν είχαν ό,τι χρειάζονταν ή τα εργαλεία ήταν κακής ποιότητας. Τότε ο νεαρός χειρουργός σκέφτηκε τι θα μπορούσε να κάνει. Κατέληξε σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που μπορεί να «ρίξει» έως και 14 φορές το κόστος των χειρουργικών εργαλείων.

 Δημήτρης Τσούπης
Από διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού, αγροτικός γιατρός στην Κάσο! Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσούπη, ο οποίος άφησε πίσω του τους υψηλούς μισθούς των ιδιωτικών κλινικών της Αθήνας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ακρίτες της Κάσου!

nosokomeio volou
 
Με ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου, για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδας, αφαίρεσαν δια παντός την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από γιατρό του Βόλου, μετά από επώνυμες καταγγελίες, γιατί απέτρεπε τους ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο ενώ τους προέτρεπε να αρνηθούν τον εμβολιασμό.

υπνος

Το σώμα μας προσπαθεί να μας προειδοποιήσει και να μας "πει" πως κάτι δεν πάει καλά, με διάφορους τρόπους. Κάποιοι τρόποι είναι πιο ευδιάκριτοι όπως το μυρμήγκιασμα στα πόδια ή η απώλεια της όσφρησης. Κάποιοι άλλοι είναι κάπως πιο περίεργοι τρόπο όπως η επιθυμία να μασάμε πάγο ή η αλλαγή στο χρώμα των ματιών. Δείτε τι σημαίνει καθετί.

 ADELFIA TOYMPOYLH

Σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες θα κυκλοφορήσει εντός 2023 το ειδικό τεστ της ελληνικής startup που βρίσκει τα εγκεφαλικά και αορτικά ανευρύσματα. Πίσω από το εκπληκτικό αυτό κατόρθωμα βρίσκονται δύο αδέλφια από την Αχαΐα, ο Σταύρος και ο Γιάννης Τούμπουλης, οι ιδρυτές της 2BullMeDiTherapy.

Γρηγόρης Τσιώτος
Από το 2010, ο κορυφαίος Έλληνας χειρούργος κ. Γρηγόρης Τσιώτος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παγκρέατος και Διευθυντής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ-ΥΓΕΙΑ, πρωτοπορεί επί ελληνικού εδάφους στις επεμβάσεις του καρκίνου του παγκρέατος, μετατρέποντας τους αποκαλούμενους «ανεγχείρητους» όγκους του παγκρέατος σε εγχειρήσιμους.

 EndeavorRx
 
Την πρώτη θεραπεία που θα βασίζεται σε video game για τα παιδιά με Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας ενέκρινε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων.

κορωνοϊος
Πάνω από τους μισούς ασθενείς με μακρά Covid πάσχουν από βλάβες οργάνων ένα χρόνο μετά τα αρχικά συμπτώματα, υποδεικνύει νέα έρευνα. Ακόμη και όσοι δεν νόσησαν σοβαρά όταν διαγνώστηκαν με τον ιό αναφέρουν προβλήματα, με ακραία δυσκολία στην αναπνοή και νοητική δυσλειτουργία μεταξύ των επίμονων συμπτωμάτων.