Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
18.9°C Αθήνα

Αποκάλυψη: Το απλό μυστικό για να νικήσεις τον καρκίνο

Αποκάλυψη: Το απλό μυστικό για να νικήσεις τον καρκίνο

Ο καρκίνος είναι η μάστιγα του αιώνα μας, αλλά και του περασμένου αιώνα, είναι μία ασθένεια που σκοτώνει πολύ κόσμο κάθε χρόνο στον κόσμο αλλά εμείς οφείλουμε να ξέρουμε κάποια μυστικά και να παλεύουμε εναντίον του με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας πολύ απλός τρόπος για να μην κινδυνέψεις ποτέ από καρκίνο είναι να κάνεις κάτι πολύ απλό. Τόσο απλό που θα σου φανεί πραγματικά αστείο.

Είναι μία τροφή που αν την τρως από πολύ λίγο κάθε μέρα δεν πρόκειται να κινδυνεύσεις ποτέ από την επάρατη νόσο. Εμείς ανακαλύψαμε ποια είναι αυτή η τροφή και σας την παρουσιάζουμε εδώ για να την βάλετε κι εσείς μέσα στην καθημερινή σας διατροφή. Καλό είναι να σας γίνει συνήθεια.

Πρέπει να τρως τρία αμύγδαλα την ημέρα. Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά μιας ισορροπημένης διατροφής: υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνη. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε που συμβάλει στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα.

Το οξειδωτικό στρες βλάπτει τα μόρια των κυττάρων, οδηγώντας σταδιακά σε γήρανση και ασθένειες όπως καρκίνο. Τα αντιοξειδωτικά όμως των αμυγδάλων και άλλων τροφίμων προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από τις αλλοιώσεις που προκαλεί το οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να "θωρακίζουν" τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο.