Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Με τεράστια επιτυχία και ρεκόρ υποτροφιών το Συμπόσιο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης

ιατρικος συλλογος υποτροφες

Ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης  διοργάνωσε στο Μανχάταν το ιδιαίτερα επιτυχημένο επιστημονικό συμπόσιο και την τελετή απονομής υποτροφιών και βραβείων σε 53 Εληνοαμερικανούς τελειόφοιτους λυκείων, φοιτητές, μεταπτυχιακούς σπουδαστές και ερευνητές.

Εύα Κουτουμάνου

Ο ιστορικός σύλλογος των Ελλήνων γιατρών της Νέας Υόρκης βράβευσε Εληνοαμερικανούς μαθητές, φοιτητές και ερευνητές, το βράδυ της Παρασκευής, 8 Δεκεμβρίου, και απένειμε ρεκόρ υποτροφιών.

Πρόκειται για ρεκόρ τόσο ως προς τον αριθμό των αιτούντων (οι οποίοι ανήλθαν στους 93) και των βραβευθέντων (οι οποίοι ανήλθαν στους 53) όσο και ως προς το συνολικό χρηματικό ποσό.

ιατρικος συλλογος υποτροφες1

Οι υποτροφίες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δρ. Αντώνιος Γασπαρής, προέρχονται από τα αποθεματικά ταμεία του Συλλόγου και από 33 συνολικά χορηγούς.

Μάλιστα, φέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας από την ιδέα της απονομής υποτροφιών που σκέφτηκε και υλοποίησε ο Δρ. Μαρίνος Πετράτος και η επιτροπή τους. Ενώ, την τελευταία πενταετία ο Σύλλογος έχει προσφέρει περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια.

Μαρίνος Πετράτος

Ο τιμώμενος Δρ. Μαρίνος Πετράτος

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρ. Αντώνιος Γασπαρής ανακοίνωσε την πρωτοβουλία ίδρυσης νέου Αποθεματικού Ταμείου Υποτροφιών με την επωνυμία «Dr. Marinos Petratos Scholarship Fund».

Τόσο το νέο ταμείο όσο και όλα τα άλλα ταμεία υποτροφιών είναι αποθεματικά και ο Σύλλογος αξιοποιεί μόνο τα μερίσματα που αποταμιεύουν από κάθε ταμείο.

petratos

Και μπορεί ο Δρ. Αντώνιος Γασπαρής να είπε αστειευόμενος πως «οι γιατροί δεν τα πάμε καλά με τα οικονομικά», μέσω των διαφανειών που παρουσίασε, όμως, με την πορεία όλων των αποθεματικών ταμείων υποτροφιών, απέδειξε ακριβώς το αντίθετο, δείχνοντας πόσο ικανοί στη διαχείριση των πόρων του Συλλόγου είναι οι υπεύθυνοι του.

Γασπαρής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Αντώνιος Γασπαρής

Ο Δρ. Γασπαρής αναφέρθηκε και στη δράση του Συλλόγου, τονίζοντας πως υιοθέτησαν εξωστρεφή πολιτική και πως κατάφεραν να διοργανώσουν εκδηλώσεις και εκτός του Μανχάταν.

Ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Νέας Υόρκης, όπως επεσήμανε ο Δρ. Γασπαρής, διοργάνωσε, κατά μέσο όρο, μία εκδήλωση το μήνα η οποία «διέφερε και ενδιέφερε».

Αναφερόμενος στις επιτυχίες επεσήμανε ότι οφείλονται στην αφοσίωση και στο δημιουργικό πνεύμα όλων των στελεχών του Συλλόγου καθώς και στους τέως Προέδρους του Συλλόγου, Δρα Παναγιώτη Μανώλα και Δρα Γεώργιου Λιακέα, οι οποίοι έγιναν οι καλύτεροι μέντορες του και στήριξαν κάθε πρωτοβουλία.

ιατρικος συλλογος υποτροφες3

Στο Συμπόσιο παρέστησαν οι τιμώμενοι του επισήμου δείπνου κ. Γιώργος Τσουγκαράκης, Δρ. Μαρίνος Πετράτος και Δρ. Ουρανία Πρεβέντζα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Αμερικής και Καναδά Δρ. Σπύρος Μεζίτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων κ.Γιώργος Ζαπάντης, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου, Δρ. Παναγιώτης Μανώλας και Δρ. Γεώργιος Λιακέας, καθώς και άλλοι διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας.