Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
18.9°C Αθήνα

Μία ελληνική startup βρίσκεται πίσω από το νέο τεστ αίματος που σώζει ζωές!

 ADELFIA TOYMPOYLH

Σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες θα κυκλοφορήσει εντός 2023 το ειδικό τεστ της ελληνικής startup που βρίσκει τα εγκεφαλικά και αορτικά ανευρύσματα. Πίσω από το εκπληκτικό αυτό κατόρθωμα βρίσκονται δύο αδέλφια από την Αχαΐα, ο Σταύρος και ο Γιάννης Τούμπουλης, οι ιδρυτές της 2BullMeDiTherapy.

 

Πρόκειται για δύο αδέλφια από την Κάτω Αχαΐα, με σπουδές σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα που κατάφεραν να μπουν στην παγκόσμια αγορά βιοτεχνολογίας και να παρουσιάσουν ένα προϊόν που σώζει ζωές.

Το διαγνωστικό τεστ αίματος ανιχνεύει ανευρύσματα, εγκεφαλικά και αορτικά και η ελληνική startup 2BullMeDiTherapy έχει προσελκύσει ήδη την προσοχή της ιατρικής κοινότητας και των διεθνών funds.

Τα ανευρύσματα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ενώ όταν σπάσουν προκαλούν σοβαρότατες επιπλοκές ή ακόμη και τον θάνατο, για αυτό και χαρακτηρίζονται συχνά «σιωπηλοί δολοφόνοι». Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πόσο σημαντικό είναι να μπορεί κάποιος να τα «προλάβει» με μία απλή εξέταση αίματος.

Το κόστος για το τεστ εκτιμάται πως θα κυμαίνεται, μόλις βγει στην αγορά, από 100 έως 120 ευρώ, ενώ ο έλεγχος γίνεται με τη μέθοδο pcr, γεγονός που βοηθά το διαγωνιστικό εργαλείο των αδελφών Τούμπουλη αφού λόγω του κορονοϊού κάθε εργαστήριο διαθέτει πλέον τα απαραίτητα μηχανήματα για να «τρέξουν» ελέγχους PCR.