Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Οδοντίατρος αποκαλύπτει δύο κοινά λάθη που κάνουν τα δόντια να κιτρινίζουν

wheeting smile

Αυτά είναι τα δύο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών και έχουν ως αποτέλεσμα να τα κιτρινίζουν τα δόντια μας.

 

HDN Newsroom

Ο Δρ Ferakh Hamid, οδοντίατρος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο προέτρεψε καταρχάς όλους να βρέχουν καλά την οδοντόβουρτσά τους και να μην κάνουν... στεγνό καθάρισμα με την οδοντόκρεμα.

Τα δύο λάθη που κάνουν τα δόντια να κιτρινίζουν
Η εφαρμογή οδοντόκρεμας απευθείας στα δόντια σας χωρίς αρκετό νερό είναι μια από τις κύριες αιτίες για τα λεκιασμένα δόντια, είπε. Η οδοντόκρεμα χωρίς νερό δεν απλώνεται καλά, ανέφερε.

Προειδοποίησε επίσης για ένα άλλο λάθος- το βούρτσισμα πολύ σύντομα μετά το φαγητό ή μετά την κατανάλωση όξινων τροφών, όπως οι ντομάτες και ο χυμός πορτοκαλιού.

«Το βούρτσισμα των δοντιών σας με ορισμένους τρόπους, όπως χωρίς νερό ή αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφών, μπορεί στην πραγματικότητα να τα κάνει να φαίνονται λιγότερο λευκά με την πάροδο του χρόνου», ανέφερε.

Οπως εξήγησε τα δόντια μετά την κατανάλωση τέτοιων τροφών μπορεί να είναι πολύ αδύναμα για να επωφεληθούν από τα οφέλη του βουρτσίσματος. Τα δόντια σας καλύπτονται από ένα προστατευτικό στρώμα, που ονομάζεται σμάλτο. Οι όξινες τροφές μπορούν να φάνε το σμάλτο, οπότε αν βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωση των τροφών αυτών, μπορεί να μετακινήσετε το οξύ περισσότερο στο στόμα σας και να μην έχετε τα οφέλη του βουρτσίσματος. Το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφών «αποκαλύπτει το πιο κίτρινο στρώμα από κάτω και κάνει τα δόντια σας να φαίνονται πιο κίτρινα», είπε.