Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Λίγα σύννεφα
13.3°C Αθήνα

Πρεμιέρα σήμερα για τα απογευματινά χειρουργεία

apogevmatina xeirourgia

Πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία, επί πληρωμή, στην Ελλάδα, που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου.

HDN Newsroom

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, επί πληρωμή, θα πραγματοποιηθεί στις 4 μ.μ. στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, -ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα- πρόκειται για το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη αναμονή σε τακτικά χειρουργεία.

Εντός της ημέρας, θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες ημέρες, βάσει του προγραμματισμού, θα ξεκινήσουν απογευματινά χειρουργεία και σε Ευαγγελισμό, Γενικό Κρατικό Αθηνών (Γ. Γεννηματάς), Σωτηρία, Άγιο Παύλο (Θεσσαλονίκη) και Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Από τα 125 νοσοκομεία της χώρας μόνο 5 δήλωσαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν απογευματινά χειρουργεία» ανέφερε σε δηλώσεις του, χθες Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Σε κλινικές είμαστε πλέον πάνω από 150 που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Είναι μια μεταρρύθμιση που θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστεί αλλά μέσα σε αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε στον Ευαγγελισμό και στο Γεννηματάς, και ακολουθούν το Ιπποκράτειο, το Αττικό, το Γενικό Kρατικό Νίκαιας».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, πάντως, εξέφρασε πάντως αντιρρήσεις για τα απογευματινά χειρουργεία, επισημαίνοντας ότι απαιτείται μεγάλος αριθμός προσωπικού, με ομάδα αναισθησιολόγου, νοσηλευτών και άλλες ειδικότητες όπως καρδιολόγοι και παθολόγοι για ενδεχόμενη επιπλοκή, ενώ τόνισε την ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.