Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Συννεφιά
29.4°C Αθήνα

1 € = $ 1.0699
1 $ = € 0.9347

Το «μαγικό» ελληνικό βότανο που καθαρίζει τους πνεύμονες μας

Πνευμονόχορτο

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα βότανο που θεωρείται "μαγικό" για την υγεία των πνευμόνων μας, εξού και η ονομασία του, Πνευμονόχορτο.

Αλίνα Λόη

Το Πνευμονόχορτο, το συναντάται κυρίως στη περιοχή των Σερρών και σε σκιερούς τόπους της βόρειας Ελλάδας ενώ κατά τόπους η ονομασία του διαφέρει και μπορεί να το συναντήσετε με την ονομασία Πνευμονική.

Την ονομασία του, Πνευμονόχορτο ή Πνευμονική, την πήρε κατά τον 16ο και 17ο αιώνα, λόγω των φύλλων του που έμοιαζαν με πνευμόνια, ενώ αξιοθαύμαστα το σχήμα του "προδίδει" και το όργανο του οργανισμού μας που βοηθάει.

Το Πνευμονόχορτο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Παραδοσιακά το βότανο χρησιμοποιήθηκε στη λαϊκή ιατρική για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Όπως μαρτυράει και το όνομα του, είναι ένα ευεργετικό βότανο για τους πνεύμονες. Απομακρύνει σταδιακά την παχιά βλέννα και ανακουφίζει όλο το αναπνευστικό σύστημα. Καθαρίζει τους πνεύμονες των καπνιστών που είναι γεμάτοι πίσσα αποβάλλοντας την με φλέμα.

Το Πνευμονόχορτο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που εμποδίζουν την ιογενή ή βακτηριδιακή λοίμωξη των πνευμόνων.

Ταυτόχρονα, αυξάνει τη λειτουργία τους και αναζωογονεί τους ιστούς που υποφέρουν από φλεγμονή.

Το Πνευμονόχορτο μπορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία και σε μαγαζιά με βότανα.

Και μην ξεχνάτε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.