Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Βόλος: Για πρώτη φορά στα χρονικά δια βίου αφαίρεση άδειας από αντιεμβολιαστή γιατρό που απέτρεπε ασθενείς με κορωνοϊό να πάνε στο νοσοκομείο!

nosokomeio volou
 
Με ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου, για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδας, αφαίρεσαν δια παντός την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από γιατρό του Βόλου, μετά από επώνυμες καταγγελίες, γιατί απέτρεπε τους ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο ενώ τους προέτρεπε να αρνηθούν τον εμβολιασμό.
 
 Την αφαίρεση διά βίου της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος αποφάσισε για αντιεμβολιαστή γιατρό ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, μετά από επώνυμες καταγγελίες στον Σύλλογο.
 
Η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου ήταν ομόφωνη και είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά, σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, που αφαιρείται για πάντα η άδεια από γιατρό να ασκεί τα καθήκοντά του, σε μία υπόθεση που απασχολούσε το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών της Μαγνησίας από τον Δεκέμβριο του 2021.
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου, με συνεχείς συνεδριάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αφαίρεσε από τον συνάδελφο γιατρό διά βίου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο, αλλά η ποινή είναι εφέσιμη, ενώ δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 
Ο συγκεκριμένος γιατρός, τον οποίο είχαν καταγγείλει για δύο υποθέσεις, ελεγχόταν από το Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου.
 
Η πρώτη καταγγελία αφορούσε στις αντιεπιστημονικές απόψεις του σχετικά με την πανδημία της covid-19 και τον εμβολιασμό, αφού χορηγούσε, σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών.
 
Η δεύτερη καταγγελία ήταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ότι προέτρεπε τους ασθενείς με κορωνοϊό να αρνηθούν τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.
 
Υπάρχει επώνυμη καταγγελία, από κάτοικο του Βόλου, ότι έχασε τη σύζυγό του εξαιτίας των συμβουλών του συγκεκριμένου γιατρού.