Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
Συννεφιά
21.1°C Αθήνα

Υγεία: 5 προβλήματα που λύνει η μπανάνα καλύτερα από τα χάπια!

 μπανάνες
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε υγιή σάκχαρα και φυτικές ίνες. Ταυτόχρονα, το γευστικό αυτό φρούτο μπορεί να είναι μία αποτελεσματική θεραπεία ενάντια σε αρκετές ασθένειες, μάλιστα κάποιες φορές με καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και από τα φάρμακα.
 
Αυτές είναι οι πέντε κύριες παθήσεις που οι μπανάνες θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά!
 
1. Υψηλή αρτηριακή πίεση
 
Οι μπανάνες βοηθούν στο να διατηρηθεί η πίεση του αίματος και είναι αποτελεσματικές κατά της υπέρτασης. Η κατανάλωση πάρα πολύ αλμυρού φαγητού και η ανεπαρκής πρόσληψη καλίου έχει επίδραση στην αρτηριακή σας πίεση, και οι μπανάνες είναι ωφέλιμες, διότι περιέχουν πολύ κάλιο. Οι επαγγελματίες υγείας συνιστούν την κατανάλωση μιας μπανάνας κάθε πρωί για να κρατήσει την αρτηριακή σας πίεση εντός των φυσιολογικών ορίων.
 
2. Κατάθλιψη
 
Ένα βασικό συστατικό που περιέχεται στην μπανάνα είναι η τρυπτοφάνη, που υπάρχει στην μορφή της σεροτονίνης, επίσης γνωστή ως «ορμόνη της χαράς.” Μόνο μία μπανάνα είναι αρκετή για να αυξήσει το επίπεδο της σεροτονίνης, της οποίας το αποτέλεσμα είναι ένα αίσθημα γαλήνης και χαράς μέσα σε μερικά μόνο λεπτά.
 
3. Στρες
 
Το κάλιο της μπανάνας δρα ενάντια στο άγχος. Οι μπανάνες είναι επίσης καλές για την καρδιά σας και δημιουργούν φυσιολογικά επίπεδα νερού στον οργανισμό.
 
4. Δυσκοιλιότητα
 
Ένα από τα συστατικά των μπανανών είναι η πηκτίνη, μια ίνα που υποστηρίζει την πέψη και βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Οι μπανάνες δρουν ως προβιοτικό, έτσι ενθαρρύνουν την χώνευση, ανακουφίζουν από το φούσκωμα και μειώνουν την εντερική ένταση η οποία είναι αποτέλεσμα της δυσκοιλιότητας.
 
5. Προεμμηνοροικό σύνδρομο
 
Οι μπανάνες περιέχουν άφθονη βιταμίνη Β6, η οποία έχει ευνοϊκά αποτελέσματα για την γλυκόζη του αίματος. Η βιταμίνη Β μετριάζει τους πόνους της περιόδου και του προεμμηνοροικού συνδρόμου, ομαλοποιεί τη διάθεση και δεν επιτρέπει τη συγκράτηση νερού.